10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGreşelile care subminează frumuseţea

Greşelile care subminează frumuseţea

Nu numai fumatul este cel care atentează la frumuseţea unei femei. I se alătură şi alte „păcate“ cum ar fi telefonul mobil, dormitul pe burtă, excesul de dulciuri, dar şi peeling-urile repetate.

Vorbitul la telefon, deşi inofensiv în aparenţă, poate atenta la frumuseţea dumneavoastră. De obicei, acest aparat are locul în poşetă lângă cheile de la casă, batistă, portmoneu. Mâncăm ceva, vorbim la telefon, scriem la calculator, apoi apăsăm butoanele mobilului în căutarea unui număr. Totul pare cât se poate de normal. Nu ştim însă că telefonul mobil ne afectează pielea dintre obraz şi ureche, care cu timpul începe să prezinte iritaţii, din cauza bacteriilor pe care le aducem şi noi pe taste. Aşa îşi pot face apariţia şi coşurile din zona urechii. Pentru a evita astfel de neplăceri, trebuie să aveţi grijă să vă curăţaţi zilnic telefoanele mobile.
Un alt duşman al frumuseţii este strâns legat de obiceiul dumneavoastră de a dormi. Dormitul pe burtă creează neplăceri în timp. Pernele – oricât de pufoase ori de bine aranjate ar fi – produc, exact pe partea pe care se doarme, riduri, în special la ochi şi pe decolteu. Dacă nu vă puteţi dezobişnui de acest mod de a dormi, renunţaţi măcar la pernă.
Şi dulciurile se înscriu pe lista „păcatelor“ care subminează frumuseţea. Cercetătorii au descoperit că zahărul în cantităţi mari poate afecta şi pielea, nu numai silueta doamnelor şi domnişoarelor. Organismul are nevoie doar de o cantitate mică de zahăr, pentru a-l transforma în energie. Surplusul se acumulează şi afectează elasticitatea pielii, iar pe termen lung, excesul de zahăr slăbeşte ţesutul.
Nutriţioniştii ne informează că între şase şi zece linguriţe pe zi sunt suficiente. Pentru orientarea dumneavoastră, o tabletă de ciocolată (60 g) conţine şapte linguriţe cu zahăr, iar o cutie de Cola (0,33 l) zece linguriţe. Sfatul specialiştilor este de a înlocui zahărul cu miere şi siropuri de cereale.

O grijă exagerată dăunează

Folosirea frecventă a peeling-ului pentru curăţarea tenului este o deprindere greşită. Aşa că, dacă vreţi să apelaţi la o astfel de tehnică de înfrumuseţare, faceţi-o doar ocazional, atunci când pielea pare îmbâcsită sau se descuamează. Peeling-urile cele mai inofensive sunt cele cu granule sintetice foarte fine sau cele pe bază de zahăr tos. Acestea se recomandă şi tenurilor sensibile şi mai puţin încărcate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS