10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Tocană cu vinete şi carne de vită

Ingrediente (pentru 4 porţii): 600 g carne de vită, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă de praf de ghimbir, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, 1 linguriţă de şofran, 1 linguriţă de boia, 1 linguriţă de chimion măcinat, 800 g roşii, un ardei iute, 4 vinete mici, sare şi piper.
Mod de preparare: Încălziţi 2 linguriţe de ulei într-o cratiţă mare, la foc moderat. Adăugaţi carnea de vită tăiată cuburi şi căliţi-o, amestecând continuu, timp de 6-8 minute sau până când se rumeneşte. Adăugaţi usturoiul pisat, ghimbirul, scorţişoara, şofranul, boiaua şi chimionul. Continuaţi prepararea timp de un minut, până când mirodeniile încep să-şi lase mirosul. Adăugaţi roşiile tăiate cuburi mari, ardeiul iute tăiat pe jumătate, pe lungime, şi o jumătate de cană de apă caldă. Aduceţi preparatul la punctul de fierbere, apoi daţi focul mic. Continuaţi fierberea cu cratiţa acoperită, timp de o oră. Daţi capacul la o parte şi continuaţi prepararea încă 20-25 de minute sau până când carnea devine fragedă şi sosul s-a îngroşat. Între timp, tăiaţi vinetele, încălziţi restul de ulei într-o tigaie şi căliţi-le timp de 5-6 minute sau până când se rumenesc. Scoateţi ardeiul iute din tocană şi adăugaţi vinetele. Asezonaţi preparatul cu sare şi piper şi mai lăsaţi-l pe foc încă 3-4 minute. Se poate servi alături de cuşcuş.

Spaghete bologneze cu legume

Ingrediente (pentru 4 porţii): 300 g carne tocată de vită,
2 linguri de ulei de măsline, o ceapă mare, 2 căţei de usturoi, un morcov, un dovlecel, o ţelină, 200 g broccoli, 800 g roşii din conservă, 400 g fasole din conservă, 300 g spaghete, frunze proaspete de oregano, pentru servire.
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă mare, la foc moderat. Adăugaţi carnea tocată, ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Căliţi totul, amestecând din când în când cu o lingură de lemn pentru a separa carnea, timp de 5-6 minute sau până când aceasta se rumeneşte. Adăugaţi morcovul, dovlecelul şi ţelina date pe răzătoare şi bucheţelele de broccoli. Continuaţi prepararea timp de 5 minute sau până când legumele se înmoaie. Adăugaţi roşiile tăiate cuburi şi faceţi focul mic. Lăsaţi cratiţa pe foc timp de 10 minute, adăugaţi fasolea şi continuaţi prepararea până când sosul se îngroaşă. Între timp, fierbeţi spaghetele într-o cratiţă mare, urmând instrucţiunile de pe pungă, apoi scurgeţi-le bine de apă. Turnaţi pastele fierte peste sosul cu legume şi carne şi amestecaţi. Serviţi preparatul cât încă este cald.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS