10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Prea frumoasă pentru poliţie
O tânără asistentă medicală, care a dat examenul de admitere la Academia de Poliţie din Norvegia, a fost respinsă de examinatori pe motiv că este prea frumoasă. După cum informează tgcom.it, Cathrine Ashima, care de profesie este asistentă la Spitalul Universal Ullevaal din Oslo, iar în timpul liber a pozat ca model, a trecut cu brio examenul medical şi probele fizice, însă a fost respinsă la interviu.
„Nu vor să mă primească pentru că sunt model“, a spus Cathrine. Însă oficialii Academiei de Poliţie susţin că nu cariera sa de model i-a deranjat, ci lipsa culturii generale şi faptul că nu era potrivită pentru a înţelege rolul poliţiei în societate. În plus, asistenta medicală a povestit că unul dintre membrii comisiei i-a pus multe întrebări despre pozele sale în ipostaze sexy şi chiar i-a arătat o serie de fotografii.

Voturi pentru o candidată moartă
Deşi Jenny Oropeza a murit luna trecută, cariera sa politică pare să continue. După cum informează tiscali.it, candidata democrată californiană pentru un loc în Senat a câştigat alegerile în faţa contracandidatului său republican,  John Stammreich, cu 58 la sută dintre voturi, faţă de 36 la sută obţinute de rival. Oropeza, de 53 de ani, a murit pe 20 octombrie, mult prea târziu pentru a fi înlocuită pe buletinul de vot al celui de-al 28-lea district, care cuprinde Long Beach, Los Angeles şi South Bay. Oropeza a mai fost aleasă în Senat în 2006, acesta urmând să fie cel de-al doilea mandat al său. Autorităţile vor organiza acum un nou tur de scrutin, pentru alegerea unui nou reprezentant al districtului în Senatul american.

Feromoni în loc de pesticide
O companie britanică, specializată în comerţul cu pesticide în regiunile indiene Punjab şi Bengala, intenţionează să folosească feromoni împotriva paraziţilor orezului, destul de frecvenţi în Asia de Sud şi Sud-Est. După cum informează tiscali.it, agricultorii indieni folosesc cantităţi uriaşe de pesticide, chiar şi zilnic, şi nicidecum de câteva ori pe sezon, aşa cum recomandă producătorii, iar din această cauză a crescut numărul cazurilor de cancer în rândul populaţiei din zonă. Reprezentanţilor Exosect le-a venit ideea să îi „deruteze sexual“ pe paraziţi, pulverizând un amestec de feromoni ai femelelor din această specie şi ceară specială, care se lipeşte de masculi. Specialiştii speră ca, în acest fel, localnicii să nu mai folosească decât doi la sută din cantitatea de pesticide pe care o utilizau până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS