16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinColanţii, piesa de rezistenţă a sezonului

Colanţii, piesa de rezistenţă a sezonului

Colanţii cu motive geometrice, fante-ziste, dar şi cei uni sunt în mare vogă în sezonul toamnă – iarnă. Cu linii orizontale sau motive florale, care mai de care mai coloraţi şi asortaţi cu bijuterii, aceste piese fac furori în rândul doamnelor şi domnişoarelor.

Colanţii au fost în vogă în anii ‘80, fiind repede adoptaţi de reprezentantele sexului frumos. Nu întâmplător şi atunci, dar şi acum creatorii de modă care i-au readus pe podiumul de modă au pus şi pun accent deosebit şi pe articolele vestimentare cu care îi asortaţi. Nu este suficient să-i purtaţi cu un pulover lung pentru a fi în pas cu noile tendinţe. Potrivit designerilor, colanţii se vor asorta cu o rochie tricotată sau cu pulovere tip tunică.
Revenirea lor în atenţia creatorilor de modă este strâns legată şi de cea a fustelor mini. Comozi şi călduroşi, colanţii pot fi purtaţi atât într-o ţinută de club, cât şi pentru o plimbare prin parc, totul depinde de celelalte articole vestimentare cu care decideţi să-i asortaţi.
De aceea, trebuie să aveţi foarte mare grijă când îi alegeţi din raft, şi să fiţi sincere cu dumneavoastră, căci ei nu se potrivesc oricărui stil vestimentar şi nici nu avantajează toate siluetele.
Dacă aveţi picioarele groase sau dacă aţi trecut de 35 de ani gândiţi-vă că în faţa trendurilor trebuie să primeze bunul gust.
Şi dacă optaţii pentru colanţii coloraţi trebuie să fiţi foarte atente la alegerea celorlalte piese vestimentare. Încercaţi să vă îmbrăcaţi astfel încât culoarea colanţilor să se regăsească măcar puţin şi pe motivele de pe rochie sau bluză, în vreme ce paltonul e de preferat să fie uni: negru, gri sau maro.
Dacă vreţi să evitaţi gafele vestimentare purtaţi numai colanţi uni, de culoare neagră, cu care nu veţi da niciodată greş. Şi movul, violetul prună sau verdele închis vă pot colora colanţii şi aduce o notă distinctă vestimentaţiei dumneavoastră.

Inspiraţii vestimentare

Colanţii se potrivesc cu o mulţime de ţinute. Dacă sunteţi foarte tânără, puteţi să vă luaţi o fustă mini din jeans, o bluză uni şi colanţi de ce culoare vreţi, o pereche de botine, paltonul şi sunteţi gata de plecare în oraş.
Colanţii merg foarte bine şi cu rochii baby-doll, dar şi cu acele pulovere-rochii mulate, care subliniază atât de bine frumuseţea formelor feminine.
Dacă v-aţi hotărât să-i includeţi în garderoba dumneavoastră, specialiştii vă recomandă să îi alegeţi pe cei din materiale din bumbac sau din lână. Sunt destul de greu de întreţinut, de aceea se recomandă spălarea lor de mână, pentru că în maşina de spălat se pot agăţa de fermoare sau de nasturi şi se destramă uşor.
Vedetele îi preferă pe cei lucioşi pentru evenimente mondene, aşa că n-ar fi rău să vă lăsaţi inspirate de vestimentaţiile Rihannei, a lui Katie Holmes, Nicky şi Paris Hilton, Christina Aguilera, Ashley Olsen şi Christina Milian.
Le veţi surprinde combinând sacoul preferat cu o piesă lejeră aşa cum sunt colanţii lucioşi. Sacoul, fie el cu rever ascuţit sau stil tunică, aduce o linie conservatoare într-o ţinută de inspiraţie disco.
În cazul în care alegeţi un sacou simplu, lung şi drept încălţămintea este bine să fie cu toc înalt, iar dacă sacoul este scurt şi cambrat pe talie, încălţămintea poate fi fără toc.

Învăluiţi-vă în alb

Colanţii albi se înscriu şi ei în peisajul modei din acest sezon. Dacă v-aţi îndrăgostit de ei, designerii vă recomandă să vă folosiţi de combinaţia alb-negru. De exemplu, rochia neagră, ciorapii albi şi încălţăminte neagră. Şi la rochiile mini colorate, ciorapii albi sunt perfecţi. Asortaţi albul şi cu albastru marin şi roşu în modele vintage, la fel cum vă puteţi axa pe culori puternice precum galben, verde, oranj, indigo.

Sfatul specialistului

Ca să arate bine şi să creeze o siluetă echilibrată şi de bun gust, tunicile, topurile sau rochiile pe care alegeţi să le purtaţi cu colanţi trebuie să coboare cel puţin o palmă sub fund sau, eventual, să se oprească undeva deasupra jumătăţii coapsei, vă sfătuiesc specialiştii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS