22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMirese la 30 de ani

Mirese la 30 de ani

Femeia modernă preferă să aştepte vârsta de 30 de ani pentru a păşi la altar alături de alesul inimii sale, nu înainte de a locui trei ani alături de acesta, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Multe reprezentante ale sexului frumos visează la rochia albă de mireasă şi inelul de logodnă cu diamant încă din copilărie. Mai nou însă, tot mai multe femei amână momentul „fatidicului“ „da“ până în al treilea deceniu de viaţă. „Când eşti tânăr, vrei să de distrezi şi să te concentrezi să fii fericit şi să îţi găseşti un loc de muncă bun. De aceea cred că să te măriţi la 30  de ani este cea mai bună soluţie“, este de părere Natalie Mapletoft, care s-a căsătorit cu alesul inimii sale Lee, după şase ani de relaţie. De altfel, media numărului de mirese trecute binişor de 30 de ani este în continuă creştere, în timp ce numărul căsătoriilor a scăzut dramatic. Potrivit statisticilor, tot mai multe femei au tendinţa să îşi amâne căsătoria pentru a se dedica în principal carierei sau pentru a strânge bani ca să organizeze o căsătorie ca la carte. Unele doamne, pur şi simplu nu au întâlnit încă partenerul perfect, în timp ce altele preferă să trăiască alături de persoana iubită fără a-şi oficializa relaţia. Potrivit unor statistici recente date publicităţii de Office for National Statistics, anul trecut vârsta medie a britanicelor care au ajuns la altar a fost de 30 de ani, faţă de 22 de ani, cât era în 1966, sau 25,5 ani, în 1991. Specialiştii sunt de părere că tot mai multe femei preferă să se bucure la maximum de vârsta de 20 de ani, în loc să pună bazele unei familii.

Tot mai puţine căsătorii

Potrivit aceloraşi statistici, această tendinţă a femeilor de a amâna cât mai mult momentul căsătoriei a influenţat şi numărul căsătoriilor. În 2008, şi-au unit destinele doar 232,990 de cupluri, aceasta fiind cea mai mică medie din 1985 şi până azi. Căsătoria a devenit în zilele noastre o „alegere a stilului de viaţă“, e de părere profesorul Simon Duncan, de la Universitatea Bradford. „Nu mai este nevoie să te căsătoreşti pentru a dovedi că eşti adult, astfel nu mai există graba de altădată a tinerilor“, a spus acesta. Sexul, traiul în comun erau câteva dintre motivele pentru care tinerii se căsătoreau, dar acum societatea acceptă aceste lucruri şi fără certificatul de căsătorie. Un cuplu îşi poate demonstra dragostea reciprocă pur şi simplu locuind împreună. În plus, există cupluri care au o relaţie de durată, deşi cei doi parteneri trăiesc separat.

Mariaj sau concubinaj?

„Femeile moderne din zilele noastre simt că se află într-un fel de magazin cu mai multe opţiuni, unde pot alege între educaţie, carieră sau călătorii. Pentru că tot mai mulţi tineri au tendinţa să creadă că vor trăi 100 de ani, căsătoria nu mai este o prioritate. Femeile de 20 şi ceva de ani se gândesc dacă să se mute cu bărbatul cu care au o relaţie sau mai bine să caute ceva mai bun“, este de părere Christine Webber, psihanalist şi autoarea volumului „Too Young To Get Old“. De alt-fel, statisticile au demonstrat că numărul cuplurilor care trăiesc în concubinaj a crescut de la două milioane în 2003, până la 2,3 milioane în 2008. Alte studii au arătat că puţine femei au ajuns să trăiască alături de un bărbat care să se asemene cât de cât cu acel Făt Frumos la care visau în adolescenţă. Nici bărbaţii nu o duc mai bine, cei mai mulţi dintre ei considerând că actuala parteneră este departe de ceea ce visau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII