3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCalendarul Pirelli, istoria unui mit

Calendarul Pirelli, istoria unui mit

La 46 de ani de la apariţie, legenda-rul calendar Pirelli continuă să marcheze canoanele frumuseţii feminine.

Calendarul Pirelli, numit pe scurt „The Cal“, este cel mai prestigios din întreaga lume, fiind considerat o adevărată operă de artă.
În timp ce ultima ediţie a fost una exotică, printre protagoniste numărându-se Miranda Kerr, Lily Cole, Rosie Huntingdon-Whiteley, Marloes Horst, Georgina Stojiljkovic, Daisy Lowe sau Catherine McNeil, care s-au lăsat pozate goale în cele mai exotice locuri, calendarul pentru 2011 îl va avea ca fotograf pe Karl Lagerfeld. Celebrul designer a ales drept locaţie studioul său din Paris.
De data aceasta, Lagerfeld nu s-a limitat la a aduce un omagiu frumuseţii feminine, ci a efectuat o schimbare, aducând în prim-plan virilitatea masculină. Muza sa este Baptiste Giabiconi, descoperit într-o sală de sport din Marsilia. Deşi acesta visa să devină pizzaiolo, designerul l-a convins să se facă manechin, iar acum este protagonistul calendarului Pirelli 2011. Cum era de aşteptat, din paginile calendarului nu vor lipsi frumuseţile feminine, precum Isabeli Fontana, Heidi Mount, Lara Stone, Natasha Poly, Iris Strubegger, Elisa Sednaoui, Magdalena Frackowiak sau Julianne Moore. Printre protagoniste ar fi trebuit să se afle şi Vanessa Paradis, actriţă şi cântăreaţă franceză, partenera lui Johnny Depp, care la final a refuzat oferta, pentru că urma să se dezbrace. Nu este prima oară când „The Cal“ îşi deschide paginile frumuseţii masculine, însă este întâia dată când aceasta joacă rolul principal.

Lansare la Moscova

Între timp, reprezentanţii companiei Pirelli au refuzat să ofere detalii, pentru a nu strica supriza pregătită cu ocazia lansării de la sfârşitul lunii noiembrie de la Moscova. Cu toate acestea, ceva informaţii şi chiar şi imagini au apărut pe internet, graţie uneia dintre protagoniste, care le-a postat pe Twitter. Până acum, se ştie doar că acest calendar va fi dedicat mitologiei, Lagerfeld fiind dintotdeauna atras de formele clasice, unde limita dintre erotismul masculin şi cel feminin este foarte fină.
Dacă ne uităm înapoi în timp, la începuturile calendarului, ne dăm seama cât de mult s-a schimbat percepţia asupra pudorii.
Din 1968 până în prezent, totul s-a derulat rapid: lupta feministelor pentru emancipare, cenuşii ani ‘70 (calendarul nu a fost publicat între 1975 şi 1983 din cauza crizei), iar apoi relansarea din anii ‘80, când calendarul a ajuns nu doar pe pereţii garajelor sau în camioane, ci şi în muzee, fiind atât un exerciţiu de senzualitate, cât şi de stil. În 1987, Terence Donovan a creat primul calendar dedicat în întregime femeilor de culoare, printre protagoniste fiind şi adolescenta de 16 ani Naomi Campbell. Anul următor, Barry Lategan a apelat pentru prima dată la serviciile unui protagonist masculin. În anii ‘90, calendarul a fost dedicat celor mai în vogă femei din lumea spectacolului, în mod special top-modelelor. Herb Ritts, în 1994, le-a imortalizat pe Cindy Crawford, Helena Christensen, Kate Moss sau Karen Alexander. În noul mileniu, schimbările au continuat, iar în 2007 a fost înlăturat un nou tabu: vârsta. Protagonista acelei ediţii de lux a fost septuagenara Sophia Loren, care a demonstrat încă o dată, dacă era nevoie, că frumuseţea chiar nu are vârstă.

O olteancă în „The Cal“

Anul 2005 a marcat prezenţa în paginile calendarului a craiovencei Diana Dondoe, care le-a avut drept colege pe Adriana Lima şi Naomi Campbell.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU