16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGreşelile care vă pot afecta relaţia

Greşelile care vă pot afecta relaţia

O relaţie, oricât de solidă ar fi ea, este presărată cu destule capcane, de aceea veţi avea nevoie de intuiţie pentru a putea trece peste ele şi a păstra legătura trainică.

V-aţi întâlnit jumătatea şi simţi că toate lumea este o voastră. Aveţi însă grijă, vă sfătuiesc specialiştii în probleme de cuplu, nu vă sufocaţi partenerul căci bucuria se poate transforma foarte uşor într-o mare decepţie. De asemenea, încercaţi să nu grăbiţi lucrurile, dacă vă aflaţi la începutul unei relaţii. Chiar dacă vreţi să vă mutaţi împreună într-o lună, să vă logodiţi în mai puţin de un an şi să fiţi în faţa altarului înainte de următoarea dumneavoastră aniversare, încercaţi să vă temperaţi. Desigur, uneori, aceste relaţii funcţionează, dar de cele mai multe ori se dovedeşte că partenerii nu prea au nimic în comun şi nu pot supravieţui împreună. Puteţi deci continua o relaţie fără a o oficializa, lăsaţi timpul să vorbească.
De asemenea, specialiştii în probleme de cuplu le sfătuiesc pe reprezentantele sexului frumos să fie puţin mai zgârcite cu declaraţiile de dragoste. Sugestia lor este de a amâna pe cât posibil momentul, lăsându-le bărbaţilor plăcerea primului „te iubesc“, deşi vor avea cam mult de aşteptat, dat fiind faptul că, în cazul lor, timpul scurs până la conştientizarea sentimentelor este destul de lung. Nu încercaţi nici să-l grăbiţi, căci s-ar putea să-l pierdeţi.

Bine de evitat

Dacă sunteţi ancoraţi într-o relaţie care durează de ani întregi, încercaţi să-i adăugaţi puţină sare şi piper. Nu mizaţi pe obişnuinţă şi încercaţi să daţi atenţie fiecărei nemulţumiri personale sau care vine din partea partenerului.
E uimitor cât de puţină importanţă acordaţi sexului, mai ales după apariţia unui copil în cuplu, numai că acest aspect nu este deloc unul de neglijat, dat fiind faptul că sexul este un indicator al fericirii cuplului. Aşa că încercaţi să redescoperiţi plăcerile de odinioară, alungând din minte oboseala, grijile cotidiene, frământările personale.
Nu uitaţi nici de comunicare, care este esenţială pentru sănătatea unei relaţii. Fiecare trebuie să-şi dea seama cum comunică partenerul său şi să încerce să-i vorbească pe limba sa.
Şi banii au un rol lor important într-o relaţie, oferind teren stabil pentru a se dezvolta. Dacă unul dintre parteneri cheltuieşte în neştire, iar celălalt e mai cumpătat, vor apărea discuţii inevitabile, aşa că n-ar fi rău să încercaţi să fiţi pe aceeaşi lungime de undă sau măcar să încercaţi să temperaţi cu tact excesele celuilalt.
Fericirea celuilalt este la fel de importantă, aşa că nu încercaţi să vă sufocaţi partenerul cu tot felul de apostrofări dacă acesta simte nevoia ca din când în când să iasă cu prietenii singur la bere sau la un meci de fotbal. Şi dumneavoastră iubiţi ieşirile cu fetele, aşa că arătaţi puţină înţelegere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS