17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCentrul spa de acasă

Centrul spa de acasă

Doamnele şi domnişoarele pot încerca beneficiile produselor naturale chiar la ele acasă, experimentând celebrele reţete naturiste care le pot face să se simtă pline de energie.

Nu întotdeauna centrul spa din cabinetele de cosmetică este accesibil oricui, aşa cum sunt tratamentele naturiste, care pot înlocui din când în când cu succes multitudinea de produse cosmetice de pe piaţă.
De exemplu, pentru a avea o piele fină puteţi apela la un tratament pe bază de fulgi de ovăz. Tot ce trebuie să faceţi este să puneţi un pumn de fulgi într-o batistă curată, să o înmuiaţi în apă caldă şi să o stoarceţi într-un recipient. După ce aţi obţinut destulă apă „tulbure“ spălaţi-vă cu ea pe faţă şi lăsaţi-o să se usuce natural. Şi uleiul de avocado poate fi folosit în tratamentele pentru faţă, în cazul în care tenul dumneavoastră este uscat sau deosebit de sensibil.
Mâinile şi picioarele au şi ele nevoie de o îngrijire atentă, mai ales în anotimpul rece, aşa că nu ar fi rău să le acordaţi atenţia cuvenită. În ajutor vă vin tratamentele naturiste pe bază de nuci. Bogate în uleiuri, nucile sunt un exfoliant ideal pentru picioare şi mâini. Pentru un răsfăţ spa al mâinilor şi picioarelor puteţi amesteca nuci pisate cu miere şi puţin ulei de măsline până se obţine o pastă cu particule mici, pe care o veţi aplica pe mâini şi picioare. Ea se va lăsa să acţioneze câteva minute după care se va clăti cu apă călduţă.
Pielea moartă sau uscată din zonele cu probleme, cum ar fi călcâiele, coatele sau genunchii poate fi şi ea înlăturată cu ajutorul unui tratament naturist cu portocală.
Tăiaţi o portocală în două şi stoarceţi jumătate într-un recipient. Amestecaţi apoi sucul cu 1/4 cană de zahăr granulat şi 1/4 cană de ulei de măsline. Cu cealaltă jumătate de portocală frecaţi cele trei zone afectate (călcâie, coate sau genunchi), pentru ca apoi să realizaţi un scrub cu pasta obţinută. Clătiţi apoi bine cu apă călduţă.

Un răsfăţ binemeritat

Nu ar fi rău ca o dată pe săptămână să încercaţi un tratament de exfoliere cu cafea. Pentru a maximiza efectele exfolierii, specialiştii vă recomandă ca înainte şi după aplicare să consumaţi multă apă pentru a elimina toxinele. De asemenea, e important să nu consumaţi timp de 48 de ore de la aplicare băuturi răcoritoare şi alcoolice sau produse prăjite şi bogate în calorii. În plus, înainte de exfoliere, e recomandat să faceţi un duş pentru a deschide porii şi a înmuia pielea, pregătind-o pentru substanţele active din cremaabrazivă.
După ce aţi luat în considerare toate aceste amănunte puteţi trece la pregătirea compoziţiei. Veţi avea nevoie de două ceşti de cafea măcinată mai mare, o jumătate de ceaşcă de zahăr brut sau sare de mare şi câteva picături de ulei aromat de masaj pe care îl puteţi găsi în magazinele de specialitate.
Amestecaţi toate ingredientele până se formează un fel de pastă şi apoi cu mişcări largi, circulare, frecaţi pielea cu mâna sau cu o mănuşă, exercitând o presiune constantă asupra pielii. După câteva minute, cât este compoziţia lăsată să acţioneze, înlăturaţi substanţa cu apă călduţă şi aplicaţi după uscare o loţiune de corp nutritivă.
Apelând la acest tratament de exfoliere cu cafea vă puteţi îmbunătăţi circulaţia sangvină, tonifiaţi şi detoxifiaţi corpul, iar pielea dumneavoastră va fi strălucitoare, radiind de sănătate.

Un ritual perfect

După ce v-aţi răsfăţat cu tot felul de tratamente naturiste transformaţi-vă baia într-un loc cu atmosferă romantică. Puneţi în apă petale de flori proaspete sau uscate, pe care le puteţi găsi în diferite magazine de înfrumuseţare. Pentru ca atmosfera să fie completă, aşezaţi de jur împrejurul căzii lumânărele în culoarea dumneavoastră preferată.
Puteţi apela şi la un spumant de migdale, trandafir, de fructe sau combinaţii de flori exotice sau la uleiuri hidratante pentru a vă răsfăţa corpul şi pentru a vă îmbunătăţi starea psihică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS