16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Muşchi de vită cu crustă de piper

Ingrediente (pentru 6 porţii): o bucată de muşchi de vită de 1,4 kg, o lingură de ulei de măsline, 2 linguriţe de piper mozaic măcinat, o lingură de muştar cu seminţe, 2 linguri de frunze de cimbru proaspăt măcinat, o cană şi jumătate de sos pentru grătar (se găseşte în comerţ sau îl puteţi prepara după o reţetă proprie).
Mod de preparare: Legaţi bucata de muşchi de vită cu sfoară. Amestecaţi uleiul, piperul, muştarul, cimbrul şi o jumătate de cană de sos într-o cratiţă mare. Introduceţi carnea în cratiţă şi întoarceţi-o de pe o parte pe alta până se acoperă cu amestecul de condimente. Puneţi bucata de muşchi pe grătar şi prăjiţi-o timp de cinci minute sau până când se rumeneşte complet, apoi puneţi-o înapoi în cratiţă. Stropiţi carnea cu amestecul de condimente rămas şi apoi lăsaţi-o pe foc, în cratiţa acoperită cu un capac, aproximativ o oră sau până când se pătrunde. Scoateţi muşchiul, înveliţi-l cu folie de aluminiu şi lăsaţi carnea să se răcească timp de 15 minute. Tăiaţi muşchiul felii şi serviţi-l împreună cu restul de sos. 

Grătar de pui cu salată de mango

Ingrediente (pentru 4 porţii): 4 fileuri din pulpă de pui fără piele, tăiate pe jumătate, un fruct mare de mango tăiat în cuburi de aproximativ 1,5 cm, un ardei iute roşu tocat mărunt, o jumătate de ceapă tocată fin, o jumătate de cană de frunze de coriandru tocate, 2 linguri de zeamă de lămâie verde, sare şi piper.
Mod de preparare: Puneţi cuburile de mango, ardeiul iute, ceapa şi coriandrul într-un castron, adăugaţi o lingură din zeama de lămâie verde şi amestecaţi totul foarte bine. Pregătiţi grătarul, încingându-l la foc moderat (fie foc de lemne, fie pe aragaz). Puneţi bucăţile de pui într-un vas adânc de sticlă sau ceramică, adăugaţi cealaltă linguriţă de zeamă de lămâie şi asezonaţi carnea cu sare şi piper. Prăjiţi puiul pe grătar timp de şase-şapte minute pe fiecare parte sau până când carnea se pătrunde foarte bine. Serviţi puiul împreună cu salata de mango, iar ca garnitură puteţi pune orez cu bobul lung şi jumătăţi de lămâie verde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS