24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Obligaţi la fericire
Conducerea companiei Foxconn, firmă care în ultimii ani a ajuns pe prima pagină a ziarelor din cauza valului de sinucideri din rândul angajaţilor, a organizat zilele trecute o petrecere de amploare pentru a ridica moralul muncitorilor din fabrica Shenzhen, din provincia meridională Guangdong. La evenimentul organizat sub sloganul „Iubeşte-ţi viaţa, iubeşte-ţi familia!“ au participat peste 20.000 de angajaţi. Intenţia conducerii este ca prin această manifestare să ridice moralul agajaţilor şi, totodată, să asigure un climat de coeziune şi de armonie. Evenimente similare au avut loc şi în celelalte puncte de lucru din China ale companiei, în total, la eveniment participând peste 50.000 de persoane. Vicepreşedintele companiei Foxconn Technology Group, Terry Cheng, a declarat că „starea de urgenţă s-a terminat. Datorită eforturilor noastre din ultimele luni am evitat alte sinucideri. Acum este timpul să revenim la normalitate“. În urma valului de sinucideri, zece doar la fabrica din Shenzhen, conducerea a decis să ia o serie de măsuri, cum ar fi creşterea salariilor, consultaţii psihologice pentru angajaţii cu probleme şi instalarea unor structuri de siguranţă pentru muncitori.

Divorţ din cauza unui Blackberry
O femeie din Arabia Saudită a decis să divorţeze, după ce a fost agresată de soţul său, gelos pe atenţia prea mare pe care aceasta o acorda telefonului său Blackberry. După cum informează Tgcom.it, femeia îşi acuză partenerul de violenţă. La rândul său, acesta a încercat să se apere, afirmând că se simţea neglijat de soţie, care prefera, în schimb, să butoneze la telefon. Incidentul a avut loc în oraşul Damman, din nordul ţării, fiind făcut public după ce femeia s-a prezentat la spital, afirmând că a fost biciuită de soţ. Aceasta este decisă de divorţeze, ea părăsind deja domiciliul conjugal. În afară de faptul că a fost părăsit de parteneră, soţul agresiv riscă să îşi petreacă o lungă perioadă de timp în spatele gratiilor.

Ţestoasele Ninja, din nou pe marile ecrane
Cele patru ţestoase Ninja vor reveni în viitorul apropiat pe marile ecrane. De această dată însă, nu mai este vorba de o animaţie, ci de un film live-action, în care Leonardo, Michelangelo, Donatello şi Rafael ar putea fi interpretaţi de actori în carne şi oase.
Pentru acest proiect, producătorii au apelat la scenariştii peliculei Iron Man. Pelicula ar putea fi lansată la sfârşitul lui 2012 sau chiar în 2013. Surse apropiate echipei de producţie au dezvăluit că studiourile sunt interesate să folosească o tehnică asemănătoare celei din Avatar, astfel încât toate personajele nonumane să fie interpretate de actori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS