16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPunta Cana, staţiunea din Mica Spanie

Punta Cana, staţiunea din Mica Spanie

Când spui Punta Cana îţi vin în minte vacanţele exotice potrivite pentru tinerii căsătoriţi aflaţi în luna de miere. Staţiunea din Republica Dominicană nu este destinată numai celor care vor să se relaxeze la plajă, ci şi celor care vor să călătorească într-un loc exotic, departe de bătrânul continent Europa, la un preţ mai mult decât accesibil.

În perioada crizei economice, tot mai multe destinaţii care până anul trecut  se aflau în topul celor mai scumpe se întrec în a atrage cât mai mulţi turişti prin oferte tentante. Punta Cana este una dintre ele, aşa că, dacă vreţi să exploraţi ţinuturile exotice ale Republicii Dominicane, apreciate de multe celebrităţi, anul acesta este momentul să petreceţi un sejur pe cele mai căutate plaje pentru nisipul foarte fin şi apele de culoarea turcoazului.
 Aflată în nordul Mării Caraibilor, Republica Dominicană a fost imediat declarată cel mai frumos stat din „Lumea Nouă“, după descoperirea lui Cristofor Columb, care a numit-o „Mica Spanie“.

Punta Cana, o staţiune pentru cei care caută relaxare şi răsfăţ la malul mării

Plajele din Punta Cana oferă toate gamele de sporturi marine şi atracţii pentru petrecerea timpului. Odată ce v-aţi cazat la unul dintre hotelurile luxoase ale staţiunii, vă veţi simţi în centrul atenţiei, pentru că personalul va fi foarte atent cu clienţii săi, oferindu-le şi punându-le la dispoziţie tot confortul necesar, făcându-i astfel pe mulţi dintre turişti să revină pe meleagurile „Micii Spanii“ ani la rând.
Deşi este o staţiune mică, nu vă veţi plictisi, pentru că veţi avea ocazia să asistaţi la cele mai impresionante spectacole cu delfinii sau chiar să înotaţi cu ei. O zi întreagă o să vă ia numai vizitarea parcului acvatic Manati Park, unde veţi întâlni cele mai rare specii marine. Dacă vă pasionează viaţa celebrităţilor, veţi avea ocazia să vă întâlniţi cu multe dintre ele, pentru că acesta este locul preferat de starurile americane, multe dintre ele deţinând proprietăţi cu arhitecturi inovatoare, cea mai impozantă dintre ele fiind reşedinţa lui Julio Iglesias.
În altă zi vă puteţi petrece timpul la una dintre cele mai mari săli de bowling sau vă puteţi pierde în marele centru comercial, dacă sunteţi pasionat de shopping, la Palma Real Shopping Center.   
Locul unde s-a inventat sistemul oll inclusive, Punta Cana, a fost destinaţia premiată pentru efortul şi succesul obţinut de-a lungul anilor în promovarea turismului. Aici, fiecare hotel oferă serviciul all inclusive, cum în nici un alt loc din lume nu veţi întâlni. În restaurante „ca la carte“, cu gastronomia specifică aproape fiecărei civilizaţii, veţi avea de ales în fiecare zi una dintre bucătăriile tradiţionale chinezeşti, marocane, italieneşti, arăbeşti, şi chiar a ţărilor din Europa de Nord.
După ce aţi luat parte la toate activităţile de pe plajă, snorkeling, scuba diving sau wind surfing, puteţi apela la una dintre agenţiile locale de turism, care oferă excursii pe toată insula în funcţie de cerinţele clienţilor.
 
Aici s-au filmat „Anaconda“ şi „Apocalipto“

O vizită la „Piscina naturală“ cu traseul Chavon – Catalina – Saona costă aproximativ 60 de euro de persoană şi puteţi face rezervări încă înainte de a pleca din ţară prin agenţia de turism. Rio Chavon este râul pe care s-au filmat filmele „Anaconda 2“ şi „Apocalipto“, ultimul regizat de Mel Gibson. Odată ajuns aici, veţi fi preluat de o şalupă rapidă spre locul în care se întâlneşte Marea Caraibilor cu Oceanul Atlantic, unde veţi observa un munte de nisip format din cauza curenţilor. De aici veţi ajunge pe insula Catalina, unde se găsesc cele mai rare specii de scoici şi melci. După acest drum lung veţi fi transportat pe insula Saona, paradisul sistemului all inclusive, unde vă veţi delecta cu mâncărurile tradiţionale dominicane. La întoarcere veţi avea ocazia să înotaţi în piscina naturală, făcând scufundări pentru a admira stelele de mare aflate pe fundul Mării Caraibelor.
După ce aţi făcut turul insulelor, a doua zi puteţi vizita capitala Santo Domingo, cel mai vechi oraş locuit de europeni. Este primul oraş colonial spaniol din „lumea nouă“ şi cel mai popular oraş din Caraibe, după Havana (Cuba), cu o viaţă de noapte atractivă.

O vacanţă costă de la 1.300 până la 4.300 de euro de persoană

În timpul zilei puteţi să vizitaţi Alcazar de Colon, castelul lui Columb, în traducere liberă. Este un muzeu unde veţi găsi misterioasele artefacte ale familiei Columb. Acest palat a fost construit de fiul lui Cristofor Columb, Diego, în anul 1500.
Un alt muzeu care nu trebuie trecut cu vederea este Muzeul Bărbatului Dominican, „Museo del Hombre Dominicano“. Aflat în Piaţa Culturii (Plaza de la Cultura), este renumit atât pentru colecţiile impresionante de artefacte precolumbiene, de la bijuterii, sculpturi şi piese religioase, cât şi pentru expoziţia în care sunt redate efectele sclavismului african prin obiecte de voodoo şi costume din acea perioadă.
Dacă vreţi să fotografiaţi singura fereastră dublă în stil gotic din America de Nord sau cea de Sud, trebuie să vizitaţi Muzeul familiei Dominicane al sec. XIX, construită în 1501, în stil colonial.

Ce trebuie să ştiţi înainte de plecare

Clima din Republica Dominicană este tropicală. Pe coasta de nord, cele mai umede luni sunt din octombrie până în aprilie, în timp ce în sud perioada este între lunile mai şi noiembrie. Perioada optimă de călătorii în Republica Dominicană este între noiembrie şi aprilie.
Moneda oficială a Republicii Dominicane este peso (DOP), care este alcătuit din 100 centavos. Multe hoteluri şi restaurante din destinaţiile turistice principale afişează preţurile în dolari americani şi în pesos. Unele zone acceptă şi moneda europeană, dar cel mai bine e să o folosiţi pe cea americană. Peso nu pot fi preschimbaţi în afara teritoriului Republicii Dominicane. Doar 30% din moneda locală preschimbată se poate preschimba din nou în valută şi doar dacă se prezintă chitanţele originale. Băncile sunt deschise de luni până vineri între orele 8.30 – 16.30.
Un pachet de şapte nopţi la un hotel de cinci stele în sistem all inclusive porneşte de la preţul de 1.300 de euro cu bilet de avion inclus (escală la Frankfurt), durata zborului din Frankurt fiind de zece ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII