10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTurcia, Grecia şi Spania, în topul preferinţelor

Turcia, Grecia şi Spania, în topul preferinţelor

În vara acestui an, pe piaţa turistică din România s-au constatat mai multe cereri pentru vacanţele tip charter comparativ cu vara anului 2009. Charterul permite tarife mult mai reduse decât pe liniile regulate ale unui avion
cu destinaţia dorită.

Turcia, insulele greceşti şi Spania sunt printre cele mai solicitate destinaţii. Preţul unor astfel de vacanţe porneşte de la 250 de euro şi poate ajunge până la 2.500 de euro, în funcţie de perioadă şi sistemul de cazare ales.
Vara este perioada în care cei mai mulţi dintre noi dorim să ne petrecem vacanţe liniştite, relaxante, în special la malul mării, şi, dacă este posibil, să fie şi departe de casă, dar la preţ cât mai convenabil. Fie că veţi fi însoţiţi de familie şi copii mici, de prieteni sau, pur şi simplu, doriţi să călătoriţi singur, reprezentanţii agenţiilor de turism recomandă vacanţele tip charter.
Acest tip de vacanţă cuprinde transportul cu avionul şi cazarea timp de o săptămână sau 10-12 zile, în funcţie de datele de plecare stabilite de agenţii.

Una dintre cele mai solicitate destinaţii din această vară este Antalya

Antalya nu impresionează numai prin resorturile de lux şi sistemul all inclusive foarte bine pus la punct, ci şi prin
peisajele şi istoria locului, motiv pentru care este considerată şi capitala turismului din Turcia.
Coasta neregulată a Antalyei, formată de Munţii Taurus şi malul mării, atrage anual milioane de turişti din toate colţurile lumii. Întreaga regiune se bucură de prezenţa soarelui timp de 300 de zile pe an, ceea ce face plăcută şi o vacanţă la finele lunii septembrie.
Printre cele mai solicitate staţiuni şi oraşe ale zonei sunt: Alanya, Kemer, Belek, Lara Kundu şi Side.
Alanya este situat la 130 km de Antalya şi este considerat oraşul cu cea mai frumoasă plajă din zonă.
Ofertele agenţiilor de turism pentru această vară pornesc de la tarife de 350 de euro, la hoteluri de 3-4 stele în sistem all inclusive, şi pot ajunge până la 1.700 de euro, la hoteluri de 5 stele în sistem ultra all inclusive.

Grecia rămâne şi ea favorită

Grecia rămâne în topul preferinţelor turiştilor români, aceştia preferând o vacanţă într-una dintre insulele greceşti Creta, Rhodos sau Kos.
Insula Kos este a treia ca mărime din arhipelagul Dodecanez şi surprinde plăcut vizitatorii prin peisaje, cultură şi istoria locului.
În Antichitate, după moartea lui Hipocrate a fost ridicat templul lui Asclepios, în secolul al XV-lea, cavalerii ioaniţi au lăsat şi ei în urmă un castel construit în stil veneţian, care se  găseşte chiar în portul principal. Această destinaţie a devenit populară în rândul românilor de curând, iar agenţiile de turism oferă pachete cu preţuri cuprinse între 270 de euro, la hotel de 2 stele cu micul dejun inclus, şi 570 sau 720 de euro pentru hotel de 5 stele cu demipensiune.

Palma de Mallorca şi Tenerife – cele mai do-rite staţiuni din Spania

În ceea ce priveşte ofertele pentru Spania, anul acesta Palma de Mallorca şi Tenerife au fost şi sunt cele mai solicitate chartere.
La doar trei ore şi jumătate de zbor se află una dintre cele mai exotice insule iubite de turiştii români, Mallorca.
Oraşul este apreciat de cei care caută nu numai plajă şi soare pe malul Mării Mediterane, ci şi explorarea unui loc cu o istorie interesantă şi un stil de viaţă fascinant al locuitorilor.
Tarifele pentru Palma de Mallorca în această perioadă pornesc de la 280 de euro pentru hotel de 2 stele cu micul dejun inclus, şi ajung până la 830 şi 1.050 de euro pentru hotel de 4 şi 5 stele cu pensiune completă.

Condiţii de înscriere/retragere

Documente necesare călătoriei: paşaport valabil cel puţin şase luni de la data întoarcerii în ţară. MAE recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Turcia să deţină, pe lângă paşaport, şi cartea de identitate, care conţine date suplimentare de identificare (începând cu 1.01.2010, Turcia nu mai solicită viză de intrare cetăţenilor români).
Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a fi lăsaţi să iasă din ţară: să călătorească măcar cu un adult însoţitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinţi (sau al părintelui care nu-i însoţeşte) legalizat la notariat; adultul care-i însoţeşte, în cazul în care nu este unul dintre părinţi, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.
În cazul retragerii se percep următoarele penalizări: cu minimum 20 de zile înaintea plecării: contravaloarea cheltuielilor de rezervare, dacă e cazul (emitere bilet de avion, plata serviciilor la sol, asigurare medicală de călătorie etc.; 50% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul de 10-19 zile calendaristice înainte de data plecării; 80% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 4-9 zile înainte de data plecării; 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu trei zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS