12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReaprindeţi flacăra dorinţei şi a pasiunii

Reaprindeţi flacăra dorinţei şi a pasiunii

Vă mai amintiţi de începuturile relaţiei dumneavoastră, când aveaţi în permanenţă fluturi în stomac şi nu vă mai puteaţi dezlipi unul de altul? Dacă nu, înseamnă că s-a instalat deja rutina în cuplu şi foarte rar vă amintiţi sau aveţi chef să faceţi dragoste. Situaţia se poate remedia. Iată cum vă puteţi reface pofta de dragoste!

Cuplurile „cu vechime“, cele în care partenerii sunt de ani buni împreună, este imposibil să nu fie afectate de rutina care apare la un moment dat. Aducând cu ea nu doar o monotonie neplăcută, ci şi oarecare plictiseală, rutina ucide totodată încet, dar sigur şi dorinţa partenerilor de a se răsfăţa şi de a face dragoste. Însă, doar pentru că activităţile zilnice – plata facturilor, creşterea copiilor şi păstrarea casei într-o curăţenie exemplară – stau oarecum în calea amorului, asta nu înseamnă că trebuie să vă resemnaţi la ideea că nu veţi mai avea niciodată viaţa sexuală condimentată de altădată. Puteţi sta liniştită: experţii în psihologia cuplului spun că există foarte multe lucruri pe care le puteţi face pentru a vă lăsa din nou acaparate de dorinţa de a face dragoste cu partenerul dumneavoastră.

Activităţile casnice pot fi un afrodiziac

Poate că vi se pare un lucru greu de crezut, însă psihologii spun că, dacă reuşiţi să efectuaţi activităţile casnice pe care vi le propuneţi, vă veţi crea un spaţiu mental propice pentru aprinderea dorinţei. „Cercetările în domeniu au arătat că, spre deosebire de bărbaţi, pentru a se putea relaxa şi excita, femeile au nevoie să îşi «dezactiveze» părţile cerebrale care sunt asociate cu factorii de stres din exterior“, a explicat terapeutul american Ian Kerner. Prin urmare, în timp ce partenerul nu are nici o problemă atunci când casa nu este în ordine sau nu toate lucrurile sunt rezolvate, cu siguranţă orice femeie vrea să aibă sentimentul că în casă domneşte o oarecare ordine. În concluzie, rezolvaţi-vă treburile pe care vi le-aţi propus pentru a vă linişti şi pentru a vă crea o stare mentală propice pentru amor.

Faceţi sport

Obiceiul de a face jogging sau de a merge la sala de fitness poate crea un foarte plăcut efect domino. Atunci când vă simţiţi bine în pielea dumneavoastră, veţi avea mai mult chef de sex. Specialiştii spun că graţie practicării sportului vă veţi simţi mai plină de energie şi, în plus, în timpul exerciţiilor fizice organismul dumneavoastră va secreta endorfine – care vă vor aprinde dorinţa de a face dragoste. Mai mult decât atât, practicarea sportului alături de partenerul dumneavoastră este o foarte bună modalitate de a petrece mai mult timp împreună şi, în plus, este o bună ocazie de a-l admira de la distanţă.

Observaţi-vă iubitul când se distrează cu copiii

Dacă aveţi copii, joaca micuţilor cu tatăl lor se poate transforma într-o bună metodă de reaprindere a flăcării pasiunii. Potrivit lui Ian Kerner, multe femei au mărturisit că devin mai interesate de sex după ce îşi văd partenerii implicându-se în jocurile copiilor. „Această ipoteză este logică din punct de vedere al evoluţiei. Faptul că vedeţi că partenerul dumneavoastră este un tată bun va confirma şi stimula nevoile reproductive, deci este o situaţie în care toate părţile implicate au de câştigat“, a explicat terapeutul.

Flirtaţi cu alte persoane

Poate fi o situaţie greu de imaginat, mai ales dacă sunteţi geloasă şi posesivă din fire. Şi, totuşi, puteţi face acest experiment: ieşiţi în oraş cu iubitul dumneavoastră şi încercaţi să flirtaţi (în mod inofensiv) cu alte persoane, lăsându-l şi pe el să facă acelaşi lucru. „Văzând că persoana alături de care sunteţi este admirată şi de altcineva, o veţi dori şi mai mult. Un strop de gelozie poate fi un bun afrodiziac, dacă este administrat în dozele corecte“, spun specialiştii. Însă, deşi faptul că vă vedeţi partenerul într-o nouă lumină este un motiv de dorinţă, asiguraţi-vă că sunteţi amândoi pe aceeaşi lungime de undă, adică asiguraţi-vă că nici unul dintre dumneavoastră nu duce acest experiment la extrem.

Îmbrăţişaţi-vă iubitul

Studiile recente au arătat că atunci când o femeie îşi îmbrăţişează partenerul cel puţin 30 de secunde continuu, organismul ei produce oxitocină – hormonul care stimulează sentimentul de încredere, apropierea sexuală şi dorinţa. Cât timp staţi în braţele iubitului, relaxaţi-vă şi respiraţi adânc de câteva ori. „Parfumul partenerului, pe care femeile îl simt şi îl apreciază din motive biologice, funcţionează de obicei ca un afrodiziac“, a explicat Ian Kerner.

Împărtăşiţi-vă fanteziile sexuale

Potrivit lui Kerner, şi nu numai, „creierul este cel mai mare şi puternic organ sexual“. Prin urmare, nu este suficient să vă concentraţi numai pe aspectul fizic atunci când vine vorba de sex, ci trebuie să profitaţi şi de puterea şi activitatea mentală. Astfel, psihologii vă sfătuiesc să îi împărtăşiţi partenerului fanteziile sexuale şi dorinţele, îndemnându-l să facă şi el acelaşi lucru. Dacă sunteţi mai timidă din fire şi aveţi probleme în a vă exprima fanteziile, le puteţi proiecta în povestirea unui „vis“ – astfel pudoarea şi teama de a fi judecată de partener vor dispărea. O altă idee ar fi să vă împărtăşiţi fanteziile prin sms-uri sau discuţii pe messenger, pentru a scăpa de situaţia în care trebuie să daţi ochii cu iubitul dumneavoastră atunci când îi spuneţi ideile pe care le aveţi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS