13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Muzeul capacelor de canal
Un artist italian a deschis un muzeu în aer liber, în cadrul căruia oricine poate admira zeci de capace de canal adunate din toată lumea, informează site-ul web.orange.co.uk. Stefano Bottoni este de părere că orice capac de canal poate fi considerat o operă de artă, prin urmare, a creat „Muzeul internaţional al capacelor de canal“, o expoziţie care se desfăşoară în localitatea italiană Farrara. Bottoni, care a studiat la Academia de Arte din Bologna, a adunat capace de canal de prin toate locurile pe care le-a vizitat, printre care menţionăm doar Amsterdam, Havana, Helsinki, Praga, Roma, Bucureşti, Sarajevo şi Viena. În prezent, italianul face demersuri pentru a obţine un „capac de canal de colecţie“ tocmai din Anglia.
„Cu toate că nu sunt considerate opere de artă, capacele de canal sunt obiecte artistice încărcate cu tradiţii, cultură şi istorie“, a explicat artistul.

Prins cu maimuţele la cingătoare
Un mexican a fost oprit la un control de rutină pe un aeroport din Mexico City, iar vameşii au descoperit cu stupoare că bărbatul transporta 18 maimuţe dintr-o specie pe cale de dispariţie. După cum informează site-ul aolnews.com, Toberto Sol Cabrera a ieşit în evidenţă printr-un comportament ciudat, acesta fiind motivul pentru care a şi fost controlat. În timpul verificării, oamenii legii au descoperit că bărbatul îşi legase mai multe şosete de curea, iar în fiecare ciorap pusese câte o maimuţă titi, animalele fiind ascunse sub puloverul mexicanului. Două dintre animale muriseră, iar celelalte 16 au fost confiscate. Cabrera a mărturisit că achiziţionase maimuţele din Peru şi urma să le vândă în Mexic şi a explicat că le-a prins la curea ca să le protejeze de efectele razelor X care se folosesc în timpul controalelor din aeroporturi.

Cocoşii-fotbalişti, mândria Chinei
Dacă ar exista un Campionat Mondial de Fotbal pentru animale, cocoşii din China ar câştiga trofeul fără drept de apel. După cum informează site-ul aolnews.com, o femeie din provincia chineză Liaoning s-a făcut antrenoare de fotbal pentru cocoşi, după ce a observat că păsările pe care le avea prin curte se distrau de minune jucându-se cu mingea. În prezent, Zhang Lijun organizează miniturnee de fotbal pe străzile oraşului în care locuieşte, competiţii care adună de fiecare dată zeci de spectatori curioşi. Însă, deşi chinezoaica se mândreşte că a inventat un nou sport, activiştii care militează pentru drepturile animalelor au fost intrigaţi când au auzit despre fotbalul de cocoşi. Motivaţia este aceea că, deşi din exterior pare un sport inofensiv, fotbalul poate crea probleme şi rivalităţi între păsări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS