7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMăşti cosmetice preparate acasă

Măşti cosmetice preparate acasă

Măştile cosmetice sunt ideale pentru menţinerea unui ten sănătos şi luminos, însă aceste produse sunt în general destul de scumpe. Vestea bună este că vă puteţi prepara măşti eficiente chiar acasă, din ingrediente pe care le găsiţi în bucătărie sau la supermarket.

Producătorii de cosmetice tentează doamnele şi domnişoarele cu tot felul de loţiuni, creme şi măşti care promit sănătate, frumuseţe şi îngrijire şi care, aplicate în fiecare zi, cu atenţie şi conştiinciozitate, au rezultatele dorite. Este posibil însă să nu vă lăsaţi tentată de reclame şi promisiuni, să nu fiţi dispusă să cheltuiţi o avere pe astfel de produse sau, pur şi simplu, să aveţi mai multă încredere în produsele naturale, făcute după reţetele „de la bunica“, din ingrediente proaspete. Dacă vă regăsiţi în una dintre aceste categorii, vă oferim câteva informaţii preţioase, care vă vor ajuta să vă preparaţi chiar la domiciliu măşti cosmetice eficiente şi rentabile, pe care le veţi prefera oricăror produse cumpărate din magazin.

Reţete pentru orice tip de ten

Strălucire. Dacă doriţi să conferiţi luminozitate tenului dumneavoastră, indiferent de tipul de piele cu care v-a înzestrat natura, tăiaţi o felie dintr-un fruct de papaya copt şi îndepărtaţi seminţele şi pulpa (aceasta din urmă poate fi consumată mai târziu, pe post de gustare, pentru stimularea digestiei). Frecaţi interiorul cojii de papaya pe faţa curăţată în prealabil, acordând o atenţie specială zonelor cu riduri fine din jurul ochilor şi al gurii şi insistând pe tâmple, gât şi decolteu. Lăsaţi fructul să acţioneze 15-20 de minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduţă. Enzimele din papaya ajută la exfoliere, calmează efectele nocive ale soarelui, reduc petele şi catifelează pielea, prin urmare, veţi constata imediat o îmbunătăţire vizibilă în aspectul tenului. Este recomandat ca această mască de papaya să fie aplicată de două ori pe săptămână.
Exfoliere. Pentru a realiza un gomaj fin al tenului, amestecaţi o linguriţă de miere cu o linguriţă de ulei de măsline. Separat, amestecaţi o mână de fulgi de ovăz cu apă, în aşa fel încât să se formeze o pastă consistentă, pe care va trebui să o combinaţi cu amestecul de miere şi ulei. Aplicaţi această compoziţie ca pe orice produs de gomaj, masând faţa uşor, cu mişcări circulare, evitând zona ochilor. Clătiţi cu apă călduţă şi uscaţi faţa prin tamponare cu prosop moale. Şi această mască poate fi aplicată de două ori pe săptămână – fulgii de ovăz exfoliază, în timp ce mierea şi uleiul de măsline conferă hidratare.
Curăţare. Poate nu vă vine să credeţi, însă uleiul de măsline este un foarte bun agent de curăţare. Pentru o mască facială pentru curăţare în profunzime, amestecaţi o lingură de iaurt simplu cu două linguriţe de ulei de măsline şi o jumătate de ulei esenţial de lămâie (acest produs se găseşte la Plafar sau la magazinele specializate în aromaterapie). Amestecul obţinut trebuie să fie relativ consistent, însă, totodată, lichid. Masaţi compoziţia pe piele, lăsaţi-o doar câteva secunde şi apoi ştergeţi-o cu un prosop înmuiat în apă călduţă. Produsul este suficient de delicat încât să nu vă afecteze pielea, dar este, totodată, suficient de dur încât să cureţe tenul în profunzime. Aceasta este o soluţie de curăţare la care puteţi apela zilnic, pentru a avea un ten frumos şi strălucitor.

Tenul gras şi tenul predispus la pătare

Ridicare şi întindere. Pentru a conferi mai multă fermitate tenului, amestecaţi două linguri de iaurt cu o lingură de zeamă proaspătă de lămâie (de la un fruct) şi aplicaţi pasta formată pe faţă şi decolteu, pe care le-aţi curăţat bine în prealabil. Lăsaţi masca să acţioneze 20-30 de minute. În această perioadă veţi simţi că masca se întăreşte pe faţă, acesta fiind exact efectul de ridicare. Pentru a obţine rezultate şi mai vizibile, lăsaţi produsul să acţioneze mai mult timp (maximum o oră). După trecerea timpului, spălaţi-vă cu apă călduţă şi la final clătiţi-vă faţa cu apă rece. Pasta ajută la estomparea petelor de pe piele, vindecă şi previne apariţia cicatricelor produse de acnee şi uniformizează aspectul tenului. Masca poate fi aplicată de două sau de trei ori pe săptămână.

Tenul uscat

Calmare. Dacă simţiţi că tenul dumneavoastră uscat devine sensibil şi dureros, puteţi calma această senzaţie neplăcută cu ajutorul unei măşti cosmetice. Amestecaţi două linguri de miere cu o lingură de oţet din mere sau zeamă de lămâie. Aplicaţi masca pe faţa curată şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute, apoi spălaţi-vă cu apă călduţă şi clătiţi cu apă rece. Acest produs vindecă şi hidratează, spun specialiştii, care explică faptul că mierea este un agent de hidratare eficient, care acţionează totodată şi ca un antibiotic natural, în timp ce oţetul din mere calmează pielea şi echilibrează nivelul PH-ului.
Hidratare. Dermatologii recomandă fulgii de ovăz şi chimenul pentru hidratarea tenului uscat. Pentru aceasta, pasaţi într-un blender o lingură de fulgi de ovăz. Preparaţi o infuzie dintr-o lingură de chimen şi o jumătate de cană de apă. Lăsaţi infuzia să se răcească timp de 10 minute, apoi strecuraţi-o. După ce s-a răcit complet, amestecaţi o lingură de infuzie de chimen cu o lingură de făină de ovăz şi o lingură de miere. Aplicaţi masca pe faţa curată şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 10 minute. Spălaţi bine faţa cu apă călduţă şi clătiţi-o cu apă rece.
Strălucire. Pentru un ten radiant, amestecaţi două linguri de smântână cu două linguri de miere şi o lingură de oţet din mere sau zeamă de lămâie. Aplicaţi pasta pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 20 de minute. Spălaţi-vă întâi cu apă călduţă, apoi cu apă mai rece (dar nu foarte rece). Masca vindecă, exfoliază şi hidratează pielea, conferind o strălucire aparte tenului. Graţie acţiunii sale, porii se închid, cicatricele provocate de acnee se estompează, iar apariţia petelor pe piele este prevenită.

Tonifiere pentru zona ochilor

Tratamentul tradiţional pentru reducerea pungilor şi estomparea cearcănelor este aplicarea de felii de castravete reci. Există însă şi o alternativă. Preparaţi o cană de ceai de muşeţel sau din frunze de ceai verde şi lăsaţi lichidul să se răcească. Înmuiaţi două discuri demachiante în ceai şi stoarceţi-le bine, apoi aplicaţi-le pe ochi timp de 15 minute şi relaxaţi-vă. Vă puteţi răsfăţa ochii cu acest tratament în fiecare zi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS