12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Portrete ciudate realizate de fiica lui Kurt Cobain
Frances Bean Cobain, fiica regretatului Kurt Cobain, îşi etalează veleităţile artistice prin intermediul unei expoziţii personale de schiţe realizate în cărbune, organizată la o galerie de artă din Los Angeles. După cum informează site-ul zigonet.com, tânăra de 17 ani propune publicului o colecţie de portrete destul de bizare, având protagonişti personaje chinuite, cu chipuri deformate, ceea ce dovedeşte că Frances a moştenit ceva din inspiraţia sumbră a tatălui său. Semnând cu pseudonimul Tim Fiddle, adolescenta prezintă o lume controversată, bazată pe personaje şi legende urbane din Statele Unite. Expresia artistică bizară şi sursele de inspiraţie decadente sau controversate nu sunt însă un element negativ, ci, dimpotrivă, un punct de interes, pentru că toate schiţele lui Frances Cobain au fost vândute rapid.

NASA se pregăteşte să trimită roboţi pe Lună
Agenţia spaţială NASA a anunţat că intenţionează să trimită primii roboţi pe Lună, informează site-ul zigonet.com. NASA a iniţiat un program experimental menit să dezvolte cercetarea în domeniul călătoriilor spaţiale, în cadrul căruia va trimite roboţi umanoizi pe Lună în termen de 1.000 de zile, adică în anul 2013. „Proiectul M“, cum a fost botezat, se bazează în mare parte pe punerea în practică a experimentelor concepute de studenţii de la NASA. Potrivit reprezentanţilor agenţiei spaţiale, prin acest proiect, NASA îşi propune să înregistreze progrese în domeniul călătoriilor în spaţiu destinate publicului american, dar şi să suscite curiozitatea tinerilor. În afară de chestiunile de robotică avansată, proiectul se distinge şi prin construcţia unui modul de zbor şi aterizare conceput special pentru această misiune spaţială.

Bosniac vânat de extratereştri
Un bosniac a cărui casă a fost lovită de şase ori de meteoriţi este convins că extratereştrii îl vânează. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, casa lui Radivoje Lajic, situată în oraşul Gornji Lajici din Bosnia-Herţegovina, a fost lovită de meteoriţi în mod repetat începând din 2007. Bosniacul a dus la Universitatea din Belgrad pietrele pe care le-a „cules“ de pe casă, iar experţii, care au confirmat că este vorba de bucăţi de meteoriţi, spun că este o pură întâmplare că bucăţile de corp ceresc au căzut în acelaşi loc. Lajic este însă de părere că traiectoria meteoriţilor nu este o coincidenţă şi este convins că extratereştrii îl urmăresc şi îl vânează.
„Nu ştiu ce am făcut de i-am enervat atât de tare“, a explicat bărbatul. „Şansele să fii lovit de un meteorit sunt atât de mici încât este clar că dacă acest lucru se întâmplă de şase ori este ceva voit“, a spus bosniacul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS