11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Desene realizate din bancnote de un dolar
O afaceristă de succes din Letonia realizează desene din bancnote de un dolar, informează site-ul web.orange.co.uk. Irina Truhanova a renunţat la slujba ei profitabilă pentru a urma o carieră în domeniul artistic şi este sigură că va cuceri lumea cu neobişnuitele sale desene. Vorbind despre procesul de creaţie a operelor sale, letona a povestit că întâi face o schiţă în creion a desenului, apoi umple contururile cu bucăţi decupate din bancnote. Portofoliul său include portrete ale mai multor personalităţi, printre care premierul rus Vladimir Putin şi preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, o replică a Statuii Libertăţii, o gheişă, un samurai, o motocicletă şi un automobil marca Bentley.
„Ideea mea a fost să creez mozaicuri care să simbolizeze libertatea, independenţa şi afacerile şi mi s-a părut că bancnotele americane sunt cea mai bună materie primă“, a povestit Irina Truhanova.

A mâncat un şarpe veninos pentru a câştiga un pariu
Un indian a fost la un pas de a-şi pierde viaţa de dragul unui pariu făcut pe „fabuloasa“ sumă de un dolar, informează site-ul web.orange.co.uk. Bărbatul a pus pariu cu prietenii lui că poate să mănânce un şarpe veninos, pe care îl omorâse după ce reptila muşcase altă persoană. Fără să clipească, Zaver Rathod a mâncat şarpele crud, câştigând astfel pariul făcut pe suma de 100 de rupii (adică 1,39 dolari). Numai că după această experienţă temerarul a fost dus de urgenţă la spital, acuzând greaţă şi vărsături, iar medicii l-au salvat făcându-i spălături stomacale. Doctorul care s-au ocupat de bărbat a declarat că veninul reptilei a ajuns în sistemul circulator al pacientului şi acesta ar fi murit dacă nu ar fi fost dus de urgenţă la spital.

Cu maşina pe şine făcute din sticle cu bere
Un chinez a stabilit un nou record mondial după ce a condus un automobil pe două „şine“ realizate din sticle cu bere, pe o distanţă de 60 de metri, informează site-ul web.orange.co.uk. Li Guiwen, care lucrează ca şofer în cadrul armatei, şi-a condus maşina peste şinele formate din 1.798 de sticle de bere, pe o distanţă exactă de 60,19 metri, în opt minute şi 28 de secunde. Chinezul a mai încercat şi în 2009 să stabilească acest record, însă în ziua în care s-a desfăşurat tentativa a plouat, iar una dintre roţi a căzut de pe şină. Li, căruia i-a venit ideea acestui record după ce a pus un pariu cu prietenii săi, a declarat că, după eşecul de anul trecut, s-a mobilizat şi s-a antrenat foarte mult, iar acum este foarte mândru că a reuşit să îşi înscrie numele în Cartea Recordurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS