– Orice friptură trebuie stropită din belşug cu vin în timpul preparării.
– Când puneţi friptura la cuptor, aşezaţi alături de tavă un vas metalic (chiar şi o cutie de conservă) plin cu apă, aşa friptura nu se va arde.
– Ruladele din carne vor fi mult mai gustoase dacă, înainte cu o zi, sunt puse într-o marinată de ulei şi usturoi tocat.
– Carnea pentru friptura de porc va avea o aromă deosebită dacă va fi condimentată cu scorţişoară. În acest caz, nu trebuie prăjită prea tare.
– Mâncărurile nu se reîncălzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, căci altfel pierd din substanţele nutritive, mai ales vitaminele.
– Pentru un orez pufos, alb, adăugaţi o linguriţă de suc de lămâie pe litru de apă. Pentru a-i adăuga aromă în plus şi valoare nutritivă mai mare, fierbeţi orezul în lichidul păstrat de la fierberea vegetalelor.
– Lămâile coapte se păstrează timp îndelungat dacă sunt puse în vase cu apă închise cu capac.
– Zahărul caramel rămâne lichid dacă, atunci când e fiert, turnaţi în el un jet de suc de lămâie fierbinte.
– Dacă brânza de capră vi se pare uscată impregnaţi-o cu ulei de măsline. Adăugaţi câteva mirodenii după gust şi prăjiţi-o pe fiecare parte timp de 2-3 minute.
– Îngheţata preparată în casă iese foarte bună dacă adăugaţi amestecului câteva picături de suc de lămâie. Acest ingredient va împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
– Tonul proaspăt poate fi şi mai moale dacă îl lăsaţi la marinat timp de trei ore în ulei de măsline.
– Pentru ca prăjiturile să capete o culoare mai frumoasă şi un gust mai bun, fiecare gălbenuş de ou se ţine câteva minute presărat cu puţină sare.
– Dacă vi s-a tăiat o cremă făcută cu lapte, turnaţi-o într-o sticlă şi scuturaţi-o bine, până se leagă din nou.
– Stafidele se ţin în apă rece timp de o jumătate de oră, se clătesc şi apoi se adaugă la prăjituri.
– Pentru ca pâinea făcută în casă să aibă coaja moale se unge, înainte de a se introduce la cuptor, cu lapte sau smântână.
– Chiftelele devin mai zemoase şi gustoase dacă se adaugă în compoziţie o linguriţă de brânză de vaci.
Sfaturi utile în bucătărie
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei