9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Penelope Cruz şi Javier Bardem s-au căsătorit în Bahamas
Actorii spanioli Penelope Cruz şi Javier Bardem formează de câteva zile o familie, după ce s-au căsătorit în secret la începutul acestei luni, informează site-ul starpulse.com. Cei doi şi-au pus pirostriile în cadrul unei ceremonii intime, care s-a desfăşurat la vila din Bahamas a unui prieten al celor doi. Informaţia a fost confirmată pentru Associated Press de către un reprezentant al lui Penelope Cruz. Potrivit unui participant la ceremonie, la care au fost invitaţi numai membrii familiilor celor doi, actriţa a păşit la altar într-o rochie de mireasă pe care John Galliano a creat-o special pentru ea.

Un câine şi-a împuşcat stăpânul
Un bărbat din Noua Zeelandă a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost împuşcat din greşeală de propriul său câine, informează Yahoo!News. Bărbatul, originar dintr-o zonă din nord-estul extrem al ţării, se afla pe bancheta din spate a unei maşini în care se mai aflau trei persoane şi un câine. Grupul mergea la vânătoare, iar arma de foc era aşezată şi ea pe bancheta din spate. La un moment dat, nu se ştie din ce motiv, câinele a sărit în maşină şi a aterizat direct pe armă care, încărcată fiind, s-a declanşat, rănindu-l în fesa stângă pe bărbat. Neozeelandezul a fost transportat cu elicopterul la cel mai apropiat spital, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost extras glonţul. Bărbatul este în afara oricărui pericol şi, din câte se pare, nici câinele nu a fost pedepsit pentru fapta lui.

Inscripţie de 3.400 de ani, descoperită la Ierusalim
O echipă de arheologi a descoperit în Ierusalim o inscripţie pe un fragment dintr-o tabletă de argilă datând de acum 3.400 de ani, informează site-ul zigonet.com. Arheologii au găsit fragmentul, care măsoară doi centimetri lăţime şi 2,8 centimetri lungime, în sectorul Ophel, adică în partea estică a Oraşului Sfânt. Fragmentul găsit prezintă o inscripţie cu semne cuneiforme, mai precis în acadiană, limba diplomatică a acelei epoci. Cu toate că nu se poate descifra o frază întreagă pe bucata de plăcuţă descoperită, asiriologul Wayne Horowitz susţine că scrierea ar aparţine unui scrib cu înaltă calificare, cel mai probabil aflat în serviciul unui rege al Ierusalimului. Potrivit experţilor, ar putea fi vorba de un fragment din corespondenţa purtată cu faraonul Akhenaton. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Ierusalim care se ocupă de descifrarea scrisului au afirmat că fragmentul descoperit ar putea aduce noi informaţii cu privire la însemnătatea istorică a oraşului Ierusalim.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS