8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

 „Viză pentru SUA“- 40.000 de accesări în două luni
Secţiunea „Viză pentru SUA“ de pe pagina de internet a MAE, conţinând informaţii detaliate despre modul în care pot fi îndeplinite criteriile de eligibilitate pentru o viză temporară americană, a înregistrat peste 40.000 de accesări în decursul celor două luni, aprilie şi mai, de derulare a campaniei, menţionează Ministerul de Externe, care adaugă că, în anumite perioade, numărul accesărilor a fost mai mare sau egal cu numărul tuturor celorlalte accesări ale site-ului MAE. În acest interval, pagina „Viză pentru SUA“ a fost cea mai accesată secţiune a site-ului MAE.
Potrivit MAE, elementul vizual pentru semnalizarea secţiunii speciale de pe pagina de internet a ministerului a fost inserat şi în paginile de internet ale misiunilor României, pentru informarea facilă a cetăţenilor români de peste graniţe, în timp ce, prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al celorlalte misiuni din SUA, a fost asigurată informarea membrilor comunităţii româneşti despre această campanie.
Ministerul de Externe şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti au lansat pe 7 aprilie campania de informare „Viză pentru SUA“, un demers ce nu presupune costuri şi vizează includerea României în programul Visa Waiver, ceea ce le-ar permite cetăţenilor români să călătorească fără vize în SUA.
NewsIn

Viorel Gârbaciu, numit director la Şcoala Populară de Artă
Viorel Gârbaciu a fost numit marţi director al Şcolii Populare de Artă din subordinea Consiliului Judeţean Gorj. Gârbaciu se află la cel de-al doilea mandat de trei ani, el câştigând, în urma unei contestaţii, concursul organizat pe post. Iniţial, proiectul depus de Viorel Gârbaciu a obţinut un punctaj mai mic decât cel necesar pentru a deveni manager. În urma contestaţiei, propunerile de management ale directorului au fost reevaluate.
Eugen Măruţă

Regulament nou pentru acordarea titlului de „Gorjeanul anului“
Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a modificat regulamentul de acordare a titlului „Gorjeanul anului“, iar acesta a fost lansat spre dezbatere publică prin publicarea pe site-ul instituţiei. Vechiul regulament fusese realizat în anii ’90 şi impunea o serie de restricţii la conferirea titlului respectiv, în sensul că nu oricine putea face nominalizări la distincţia respectivă. CJ Gorj va mai oferi şi diplome de excelenţă personalităţilor din diferite domenii, precum diplome de centenar, persoanelor care au împlinit vârsta de 100 de ani. Noul regulament va fi supus aprobării în şedinţa din luna iulie a consiliului judeţean.
Mihaela Floroiu

26 de absenţi la bac de la „Carol I“ şi un eliminat de la „P.S. Aurelian“
Comisia Judeţeană de Bacalaureat informează că 4.490 de elevi s-au înscris în 2010, în judeţul Olt, la proba scrisă de bacalaureat la materia de profil, matematică pentru real sau istorie pentru uman, ce a avut loc ieri. 4.420 dintre ei s-au prezentat la probele de examen, iar 70 au fost declaraţi absenţi. Cei mai mulţi dintre cei 70 aparţin Colegiului Naţional Agricol „Carol I“ (26), Colegiului Tehnic „Ion Mincu“ (17) şi Colegiului Economic „P.S. Aurelian“ (6).
Un candidat de la Colegiul Economic „P.S. Aurelian“ a părăsit sala de clasă înaintea celorlalţi, eliminat de comisia de supraveghere.
Dan CODREA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS