29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată cu paste şi legume

Salată cu paste şi legume

Ingrediente:
400 de grame de paste, 2 dovlecei, 2 vinete mici, 2 ardei roşii copţi, decojiţi, 400 de grame de roşii cherry, 4 cepe, 2 căţei de usturoi, 18 bulgări de mozzarella, 100 ml de ulei de măsline, 1 lingură cu cimbrişor mărunţit, 4 frunze de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le în două, apoi în felii groase de jumătate de centimetru. Curăţaţi cepele şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Tăiaţi apoi şi ardeii în fâşii fine.
Încălziţi două linguri cu ulei în tigaie, puneţi usturoiul şi ceapa să se călească uşor timp de 5 minute, după care scoateţi-le din tigaie. Adăugaţi puţin ulei, prăjiţi dovleceii tot cam 5 minute, scoateţi-i din tigaie, schimbaţi uleiul şi rumeniţi vinetele. După ce le scoateţi şi pe acestea, puneţi roşiile la călit în restul de ulei, fără să le fărâmiţaţi, scurgeţi-le şi aşezaţi-le deoparte.
Puneţi din nou în tigaie toate celelalte legume. Potriviţi de sare şi piper, presăraţi cimbrişor, acoperiţi şi lăsaţi să se călească timp de 20 de minute, fără a pune capacul. Adăugaţi la sfârşit din nou roşiile în tigaie şi continuaţi înăbuşirea timp de alte 5 minute.
Între timp, puneţi la fiert pastele în apă multă, cu sare, aproximativ 10 minute, după care scurgeţi-le. Mutaţi-le într-o salatieră, stropiţi-le cu puţin ulei şi amestecaţi-le. Adăugaţi legumele fierte peste paste, amestecaţi şi ornaţi cu bulgări de mozzarella şi frunze de busuioc.
Serviţi salata când e caldă.
Menţiuni: puteţi folosi paste penne sau fusilli.
Timp de preparare: 25 de minute.
Dificultate: redusă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS