10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiorbă vegetariană de perişoare

Ciorbă vegetariană de perişoare

Ingrediente:
Pentru supă: 2 morcovi mari, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate rădăcină de ţelină, un ardei roşu, o ceapă, zeamă de lămâie sau borş pentru acrit, frunze de leuştean, pătrunjel.
Pentru perişoare: 2 cepe mari, călite în apă şi puţin ulei, 4 linguri de orez, 3 linguri pesmet, 3 linguri gris, 3 linguri nucă măcinată, 2 ouă, condimente (sare, piper).
Pentru varianta de post: 2 cepe mari, călite, 100 g orez, 100 g granule de soia fierte, 3 linguri de seminţe de in măcinate în râşniţa de cafea, 4 linguri făină din fulgi de ovăz, 2-3 linguri gris sau făină albă de grâu, condimente (sare, piper).
Mod de preparare:
Morcovii, pătrunjelul, păstârnacul şi ţelina se taie cubuleţe şi se călesc în apă cu două linguri de ulei. Se completează apoi cu 3,5 – 4 l de apă clocotită, se adaugă ceapa întreagă şi ardeiul, sarea, până sunt fierte legumele. Adăugăm frunzele de leuştean şi/sau pătrunjel şi acrim după preferinţă cu zeamă de lămâie sau borş.
Pentru perişoare, călim cepele tocate mărunt, adăugăm orezul spălat şi 1/2 cană apă şi lăsăm pe foc până orezul este aproape fiert. Adăugăm restul ingredientelor (la varianta de post: granulele de soia şi făinurile plus condimentele, la varianta cealaltă: grisul, pesmetul, nuca măcinată şi ouăle bătute ca pentru omletă), formăm perişoarele şi le fierbem în apă cu sare. Apoi le transferăm în oala cu supa de legume.
La varianta de post, ciorba va ieşi mai deschisă la culoare, deoarece varianta cu nucă închide puţin ciorba la culoare. Perişoarele se fierb separat pentru a se obţine o ciorbă clară la final. Întâi se fierbe o singură perişoară, iar dacă se risipeşte, atunci în compoziţie se mai pune puţină făină.
Menţiuni: Opţional, se poate adăuga şi smântână.
Timp de preparare: O oră.
Dificultate: Redusă

www.reteculinare.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS