6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai vechi pantof din lume
O echipă de arheologi a descoperit recent cel mai vechi pantof din lume, informează site-ul zigonet.com. După testul cu carbon s-a stabilit că obiectul găsit are o vârstă de 5.500 de ani. Pantoful, care seamănă mai degrabă cu un mocasin, a fost găsit într-o peşteră din provincia Vayot Dzor din Armenia, în timpul efectuării de săpături arheologice în această regiune. Pantoful este „improvizat“ dintr-o singură bucată de piele, fiind închis cu un fel de şiret, şi se pare că a fost conceput în aşa fel încât să se muleze perfect pe piciorul persoanei care l-a purtat. Pantoful găsit era umplut cu paie şi deocamdată arheologii nu au putut stabili dacă iarba uscată era folosită pentru a ţine de cald sau dacă, pur şi simplu, servea drept calapod. „Nu ştim dacă pantoful este de bărbat sau de damă. Potrivit standardelor actuale de măsură, mocasinul corespunde mărimii 37, însă este posibil să fi fost purtat şi de un bărbat, pentru că pe atunci oamenii erau mult mai scunzi ca acum“, au explicat arheologii.

Christina Aguilera a recunoscut că suferă de depresie
Christina Aguilera a decis să vorbească public despre faptul că se luptă cu depresia, insistând asupra faptului că sentimentele de tristeţe care o copleşesc uneori sunt „superficiale“. Potrivit site-ului starpulse.com, cântăreaţa va vorbi despre depresia cu care se confruntă, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Behind the Music“ difuzate de postul de televiziune VH1. În timpul interviului, Christina Aguilera a precizat că momentele de depresie cele mai grave s-au dovedit totuşi o bună sursă de inspiraţie pentru cântecele sale. „Într-adevăr, sufăr de depresie, care se manifestă deseori în timpul vieţii mele. Uneori mi se pare chiar interesant faptul că, vrând nevrând, ajung într-un loc trist şi întunecat. Din fericire, reuşesc să nu mă las afectată de depresie şi chiar reuşesc să devin creativă în momentele grele“, a povestit cântăreaţa.

Imprimantă funcţională din piese Lego
Un programator britanic a creat o imprimantă funcţională, realizată în cea mai mare parte din piese de Lego, informează site-ul zigonet.com. Bărbatul de 29 de ani, specialist în informatică, a petrecut trei săptămâni concepând şi asamblând jucăriile sub forma unei imprimante. Adam a avut nevoie de peste 300 de piese Lego pentru această performanţă, iar în afară de acestea a folosit şase personaje Lego, doi cai şi un palmier de plastic în miniatură, o cariocă, trei cabluri şi trei motoare mici. Imprimanta este funcţională, iar tânărul a realizat chiar un filmuleţ pentru a demonstra acest lucru. Videoclipul a fost postat pe YouTube şi deja a adunat peste două milioane de vizualizări. „Nici nu mi-a trecut prin cap că jucăria mea va avea atât de mulţi admiratori“, a declarat surprins creatorul imprimantei din piese Lego.

Jane Fonda, omagiată în Franţa
Actriţa americană Jane Fonda a fost premiată la Paris pentru cariera sa în domeniul cinematografiei, informează site-ul starpulse.com. Fonda a primit Medalia oraşului Paris, distincţia fiindu-i înmânată de primarul Oraşului Luminilor, Bertrand Delanoe, în timpul unei conferinţe de presă organizate pentru Festivalul de Film de la Paris, care va începe în luna iulie. La ceremonie a fost prezent şi regizorul francez Costa Gavras, care a reuşit să o emoţioneze şi mai mult pe Jane Fonda, aducându-i aminte de primul rol pe care ea l-a jucat în Franţa. „Sunt extrem de emoţionată că regizorul Costa Gavras este aici, alături de mine“, a spus Jane Fonda în discursul de mulţumire pentru onoarea care i-a fost făcută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS