5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cumperi un iaht, primeşti o maşină
Un producător suedez de ambarcaţiuni vinde un iaht de lux care vine şi cu un bonus: un automobil. Potrivit site-ului zigonet.com, iahtul Strand Craft este o ambarcaţiune spaţioasă şi luxoasă, cu un design deosebit, fiind echipat, printre altele, cu un garaj şi cu o maşină „asortată“. Iahtul, dotat cu cele mai noi tehnologii, posedă un motor Rolls Royce de 14.000 de cai-putere, datorită căruia ambarcaţiunea poate depăşi viteza de 55 de noduri (adică peste 100 km/h). Cât despre automobilul oferit cadou, acesta se potriveşte perfect cu iahtul din punct de vedere al formei şi al culorii. Maşina este echipată cu un motor V12 de aproape 880 cai-putere şi poate atinge viteza de 375 km/h. Fondatorul companiei care propune acest pachet a declarat că oferta a fost gândită special pentru cei „cu foarte mare dare de mână“ şi că este vorba de o ediţie limitată: vor fi produse doar şase astfel de ambarcaţiuni de lux.

Păpuşi după chipul şi asemănarea clienţilor

O companie producătoare de jucării le oferă americanilor ocazia de a avea în casă o păpuşă creată după chipul şi asemănarea lor, informează site-ul web.orange.co.uk. Firma That’s My Face din Oregon creează păpuşi personalizate, ale căror feţe reflectă imaginea din fotografiile trimise de clienţi. Compania foloseşte un software avansat pentru a crea o „hartă“ a feţei clienţilor şi pentru a genera o machetă tridimensională, pe baza căreia se produc ulterior capetele păpuşilor. Pasul următor este alegerea unui corp pentru capul respectiv, dintr-o gamă variată pusă la dispoziţie de firma producătoare, sau pentru o păpuşă ultrapersonalizată. Este posibil ca fiecare client să îşi aleagă nu doar faţa, ci şi corpul şi îmbrăcămintea, dar există şi opţiunea de a cumpăra doar capul de păpuşă personalizat. Preţurile variază între 40 şi 150 de dolari.

Casa mea, cabina telefonică
Un chinez trăieşte de mai bine de doi ani într-o cabină telefonică, informează site-ul web.orange.co.uk. Bărbatul s-a instalat confortabil într-o cabină de telefon din oraşul Dalian, provincia Liaoning. Potrivit oamenilor care trec pe lângă „casa“ lui, chinezul doarme ziua, iar noaptea bântuie pe străzi cerşind mâncare. Bărbatul doarme aşezat pe un morman de perne, în jurul lui se află cutii de alimente şi sticle cu apă, iar hainele le ţine agăţate de plafon. Îngrijitorul unei clădiri din apropierea cabinei a declarat că bărbatul are grijă de el şi că îşi face zilnic toaleta în băile publice. „Hainele îi sunt jerpelite, însă el este destul de curat. Vorbeşte singur, uitându-se în oglindă, dar nu schimbă o vorbă cu altcineva“, a povestit îngrijitorul. Oamenii care îl văd spun că ar vrea să îl ajute pe bărbatul din cabina telefonică, dar nu pot să afle cine este şi unde locuieşte, pentru că acesta refuză să vorbească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS