8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Erori în modă

Reprezentanţii celor două sexe au preferinţe clare atunci când vine vorba de vestimentaţia şi accesoriile purtate de propriii parteneri. Bărbaţii urăsc şalvarii, cordeluţele, sandalele de gladiator. Doamnele, în schimb, detestă şosetele albe şi culorile pastelate.

Doriţi să cuceriţi inima unui reprezentant al sexului tare? Ei bine, înainte de a vă aşeza în faţa şifonierului pentru a alege ţinuta preferată, aruncaţi o privire asupra celor zece „erori“ care, în opinia bărbaţilor, devin adevărate orori când le văd la o femeie. Clasamentul a fost realizat în urma unui sondaj realizat de MSN. Din păcate, nouă dintre accesoriile indicate sunt „pe val“ în acest sezon, ele fiind aşadar greu de evitat de orice iubitoare a modei, cel puţin dacă nu cumva dorinţa de a fi cu cineva este mai puternică decât aceea de a fi în pas cu noile tendinţe.
Iată însă în cele ce urmează articolele care, în opinia reprezentanţilor sexului tare, trebuie categoric evitate.
Pe primul loc în clasament sunt aşa-numiţii pantaloni harem sau şalvari, care, pe lângă faptul că ascund privirii picioarele şi posteriorul, adică părţile corpului feminin cele mai admirate de bărbaţi, nu sunt pe placul domnilor din cauza formei turului, care le aminteşte mai degrabă de un scutec de bebeluş.
Alt articol detestat este aşa numitul „costum de paraşutist“, care, în cel mai bun caz, le face pe doamne să semene cu un bebeluş care abia învaţă să meargă, sau, în cel mai rău caz, să semene cu „mama mea în anii ‘70“, cum a scris unul dintre participanţii la sondaj.
Celebrele cizme australiene Ugg din blană de oaie, atât de populare printre vedete şi care pot fi combinate cu orice articol vestimentar, nu sunt deloc pe placul bărbaţilor. Urmează în clasament clasicele cordeluţe, pe care doamnele le consideră sexy şi cu un aer hippy.
Nu de aceeaşi părere sunt şi bărbaţii, care când văd o cordeluţă se gândesc mai degrabă la Bjorn Borg sau, în cel mai bun caz, la Peaches Geldof. Oricum ar fi, acest articol le dă fiori.

Moartea pasiunii

Colanţii sunt un alt articol care nu prea atrage admiraţia domnilor.
De data aceasta, nu este vorba de îmbrăcăminte în sine, ci mai degrabă de conţinut. Ca atare, dacă nu aveţi picioare perfecte, mai bine evitaţi-i. Sandalele gladiator atât de admirate de reprezentantele sexului frumos nu stârnesc aceeaşi impresie printre domni. În primul rând, durează o eternitate să le închizi, lasă urme inestetice pe picioare şi, în plus, în secunda în care le văd, mintea bărbaţiile zboară spre Russell Crowe.
Ochelarii de soare supradimensionali nu sunt nici ei pe placul reprezentanţilor sexului tare, care consideră că doamnele care poartă acest model au ceva de ascuns.
Din clasamentul articolelor vestimentare detestate nu lipsesc nici salopetele, care ascund sânii şi talia, altfel spus chintesenţa feminităţii. Ca atare, dacă nu sunteţi mecanic, muncitor sau agricultor, de ce ar trebui să le purtaţi?
La fel de detestat este şi smochingul. O femeie care îmbracă un costum tradiţional masculin creează un amestec de preocupare şi confuzie în mintea domnilor.
Ultimul accesoriu menţionat în clasament sunt franjurile, considerate a fi inutile şi de neconceput în orice situaţie. Excepţie o fac acelea de pe jachetele de cowboy, cu condiţia ca jacheta să fie purtată de un cowboy veritabil.

Aşa nu!

Nu doar domnii ştiu să critice accesoriile şi vestimentaţiile purtate cu atâta mândrie de femei.
Când vine vorba de criticat, reprezentantele sexului frumos nu se lasă nici ele mai prejos. Cinci specialiste în modă, stilista Nicky Hambleton-Jones, autoarea blogului howtolook-good.com, Caryn Franklin, scriitoarea Hannah Sandling, topmodelul Lisa Butcher şi redactorul de modă Claire Brayford) au stabilit, la rândul lor, cele zece orori (deseori combinate), pe care bărbaţii le comit cu o dezinvoltură incredibilă. Pe primul loc figurează slipul şi şlapii. Dacă la acestea se adaugă o burtică ceva mai mare şi un spate mai păros, efectul este îngrozitor.
Urmează combinaţia şosete albe-sandale, combinaţie frecventă mai ales printre turiştii britanici şi germani. Singura persoană care îşi putea permite să poarte şosete albe era Michael Jackson, mai ales că le purta cu pantofi.
Cele cinci specialiste au luat în vizor şi cămăşile hawaiene, care, din cauza culorilor stridente şi a imprimeurilor teribile, sunt un şoc vizual pentru privitori.
O combinaţie la fel de condamnată sunt maieurile şi cămăşile cu mânecă scurtă. Chiar dacă avem de-a face cu un trup perfect, efectul creat este fie de „tip dur“, fie urât şi atât. În ceea ce priveşte cămăşile, mai bine optaţi pentru modelele cu mâneci lungi, suflecate.
Deloc pe placul doamnelor sunt blugii cu talie joasă, care influenţează negativ proporţiile corpului şi creează impresia unor picioare scurte. În plus, lasă la vedere lenjeria intimă, iar această imagine nu este deloc sexy.
Din lista celor cinci specialiste nu lipsesc nici bijuteriile din aur masiv. O combinaţie medalion şi cămaşă deschisă este pur şi simplu îngrozitoare. Singurele bijuterii admise la un bărbat, spun specialistele intervievate, sunt ceasul şi verigheta.
Ţinutele în culori pastelate sunt şi ele interzise, cele cinci doamne recomandând bărbaţilor să evite efectul Miami Vice pentru că este teribil.
Şepcile de basse-ball, atât de populare în rândul domnilor, trebuie evitate, singurul caz admis fiind cu ocazia activităţilor sportive.
Un efect cromatic deloc plăcut îl asigură cămăşile în stilul Gordon Gekko, altfel spus cămăşile albastre cu gulerul şi manşetele albe, care amintesc mai degrabă de anii ‘80.
Bermudele nu sunt nici ele foarte populare printre cele cinci specialiste, acestea fiind de părere că nu fac decât să scoată la iveală nişte picioare păroase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU