Ingrediente: 12 roşii cherry (cu tot cu codiţe), 125 g zahăr pudră, 12 frunze de busuioc proaspăt.
Mod de preparare: Tapetaţi o tavă de cuptor cu hârtie de copt. Spălaţi roşiile cu tot cu codiţe şi ştergeţi-le bine. Puneţi zahărul şi 60 ml de apă (un sfert de cană) într-o cratiţă şi fierbeţi amestecul la foc mic, până când zahărul se dizolvă complet. Creşteţi intensitatea focului până la moderat şi lăsaţi cratiţa pe foc, amestecând continuu, timp de 6-8 minute, până când zahărul se caramelizează. Luaţi cratiţa de pe foc. Pe rând, ţinând roşiile de codiţe, înmuiaţi legumele cu atenţie în caramel, având grijă ca acestea să fie acoperite uniform, apoi puneţi-le pe tava pregătită. După ce aţi terminat operaţiunea cu toate roşiile, lăsaţi-le timp de 2-3 minute la răcit, până când caramelul se întăreşte. Înainte de servire, aşezaţi pe un platou frunzele de busuioc, apoi puneţi câte o roşie caramelizată pe fiecare frunză. Preparatul se poate servi pe post de aperitiv.
Roşii cherry caramelizate
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei