11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură cu ciocolată fără făină

Prăjitură cu ciocolată fără făină

Ingrediente (pentru 8 porţii): 200 g unt, 250 g ciocolată neagră, 4 ouă, o cană de zahăr pudră.
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la temperatura de 160°C. Ungeţi o tavă de prăjitură rotundă (cu diametrul de 22 cm) şi aşezaţi în ea hârtie de copt. Topiţi untul şi ciocolata utilizând metoda bain-marie şi apoi amestecaţi până când compoziţia se omogenizează. Cu un mixer bateţi gălbenuşurile de ou şi o jumătate din cantitatea de zahăr, timp de 5 minute sau până când capătă o textură cremoasă. Separat, bateţi albuşurile spumă, apoi încorporaţi treptat restul de zahăr. Turnaţi amestecul de ciocolată şi unt în gălbenuşurile bătute şi amestecaţi pentru a omogeniza. Încorporaţi un sfert din spuma de albuşuri, amestecaţi din nou, apoi adăugaţi şi restul de albuşuri. Turnaţi compoziţia în tava pregătită. Daţi prăjitura la cuptor timp de 50 de minute sau până când partea de sus se întăreşte. Lăsaţi prăjitura să se răcească în tavă şi apoi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS