16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLeacuri parfumate pentru trup şi suflet

Leacuri parfumate pentru trup şi suflet

Aromoterapia, bazată pe esenţe şi uleiuri volatile, este o mană cerească atât pentru trup, cât şi pentru suflet, aşa că n-ar fi rău să recurgeţi la ajutorul uleiurilor esenţiale pentru a vă recăpăta starea de bine.

Aromaterapia sau, altfel spus, folosirea extractelor de plante aromatice pentru tratarea diferitelor afecţiuni este cunoscută omenirii din cele mai vechi timpuri, substanţele aromate având o mare însemnătate în arta vindecării la vechii greci, arabi, chinezi şi hinduşi.
După o zi extenuantă la serviciu puteţi să încercaţi acasă efectele miraculoase ale uleiurilor.
Aromoterapia trebuie realizată într-o cameră foarte aerisită, unde temperatura trebuie să fie de cel puţin 20 de grade Celsius. Meloterapia, ascultarea muzicii preferate, poate completa perfect decorul, alături de câteva lumânări care pot fi alese în funcţie de efectul dorit. Astfel, cele roşii au efect afrodisiac, cele galbene şi portocalii se folosesc pentru a vă reda prin culoare energia, cele albastre şi verzi sunt recomandate pentru relaxare şi echilibrare emoţională. Le puteţi înlocui deseori şi cu beţişoare parfumate.
Cada se va umple cu apă călduţă, la care se adaugă, după preferinţă, sare şi spumă de baie, uleiuri parfumate.

Efectul aromelor

Dacă aveţi o uşoară durere de cap, alegeţi de pe raftul dulăpiorului din baie uleiuri eterice, cum sunt cele de lavandă, mentă, rozmarin. Câteva picături în apa din cadă au darul să vă alunge durerea de cap, la fel cum aplicarea sub formă de comprese pe frunte are acelaşi efect.
Dacă simţiţi doar oboseala unei zile istovitoare şi stresul acumulat, puteţi combina uleiuri de lavandă, muşeţel, cimbru, busuioc, pin.
Puteţi încerca şi efectul lămâii, care vă poate ajuta să vă concentraţi mai bine.
Lavanda eliberează căile respiratorii şi îmbie somnul, aşa că o puteţi picura în apa de baie, când aveţi insomnii. Mandarina redă buna dispoziţie şi energizează, iar în combinaţie cu menta previne vergeturile.
Cleopatra, celebră şi pentru băile cu petale de trandafir, nu numai cu lapte, cunoştea probabil efectul antidepresiv şi calmant al acestora, aşa că n-ar fi rău ca într-o seară să vă răsfăţaţi cu esenţe pe bază de trandafir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS