13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru unghii sănătoase

Trucuri pentru unghii sănătoase

Pentru a afişa o manichiură şi o pedichiură perfecte în timpul verii, doamnele şi domnişoarele trebuie să acorde o atenţie deosebită îngrijirii şi protejării unghiilor.

Primul pas este hidratarea corespunzătoare. Aşa că, dacă ţineţi la sănătatea unghiilor dumneavoastră, achiziţionaţi-vă o cremă pe bază de vaselină, pe care să o aplicaţi pe unghii în fiecare seară, înainte de culcare. Şi dacă mirosul acestei creme nu vă place, o puteţi înlocui cu ulei de ricin, care conţine vitamina E şi este extrem de bun pentru cuticule. Încă o variantă, de rezervă, este uleiul de măsline, benefic pentru hidratarea unghiilor.
De asemenea, ar trebui să vă dezobişnuiţi să vă tăiaţi cuticulele.
Încercaţi să ascundeţi forfecuţa de pieliţe şi să o înlocuiţi în trusa de unghii cu un beţişor din lemn sau din bambus cu ajutorul căruia să împingeţi cuticulele către baza unghiei.
Un lucru deosebit de important care vă ajută să vă menţineţi sănătatea este folosirea mănuşilor de bucătărie. Explicaţia este cât se poate de simplă: cele mai multe treburi casnice, de la grădinărit la frecat mocheta şi spălat vase, sunt criminale pentru unghii. Detergenţii folosiţi atacă unghiile, ducând implicit la exfolierea sau ruperea lor. Aşa că nu ar fi rău să vă obişnuiţi să vă protejaţi mâinile înainte de a începe curăţenia. Specialiştii vă recomandă să aplicaţi înainte de utilizarea mănuşilor o cremă hidratantă pe mâini.
Este indicat ca după ce spălaţi vasele sau după duş să vă uscaţi mâinile cel puţin două minute înainte de a începe altă activitate, căci, lăsându-le umede, riscaţi infecţii fungice. Aceeaşi grijă manifestaţi-o şi pentru picioare, când ieşiţi de la duş sau din piscină. Şi încălţămintea neaerisită poate favoriza acelaşi tip de infecţii.
Pentru unghii puternice, cercetătorii elveţieni, citaţi de site-ul acasatv.ro, recomandă vitamina E cu biotină.
Persoanele care iau 2,5 milligrame de biotină timp de cinci luni şi jumătate vor avea unghiile mai rezistente. Într-un studiu realizat în SUA, 63% dintre persoanele care au luat biotină au descoperit o îmbunătăţire a stării unghiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS