10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile în bucătărie

Sfaturi utile în bucătărie

– Sosurile în care se pune smântână nu se fierb niciodată pe flacără ori în clocote mari. Vasul se aşază peste altul cu apă ce clocoteşte la foc domol şi se amestecă fără întrerupere cu o lingură de lemn.
– Adăugaţi zeamă de lămâie în mâncărurile pe care le preparaţi. Un studiu realizat la Universitatea din Arizona arată cum consumul de lămâie şi/sau lime, precum şi a cojii de portocală reduce apariţia cancerului de piele cu până la 34%.
– Dacă vreţi ca sosul pe care-l gătiţi să fie cât mai sănătos, nu îl îngroşaţi cu făină, ci cu brânză degresată de vacă.
– Sarmalele cu varză dulce sunt mai gustoase dacă apa pentru fiert o îndoim cu vin alb.
– Sfecla îşi păstrează gustul dulce când e rumenită în cuptor. Preîncălziţi cuptorul la semnul 190 de grade C. Aşezaţi sfecla întreagă, tăiată jumătate ori sferturi, într-o tavă de copt şi stropiţi-o cu ulei de măsline. Presăraţi sare şi piper negru.
– Puteţi congela brânzeturi cu mucegai sau Cheddar pentru maximum trei luni, dar ele îşi vor schimba uşor textura. Decongelaţi-le treptat la rece, peste noapte, înainte de a le servi.
– Dacă aţi pus prima găluşcă de cartofi la fiert şi aţi constatat că e prea moale, adăugaţi repede în restul de aluat puţin amidon sau griş. Găluştele vor rămâne întregi.
– De obicei, fileurile de peşte sunt stropite cu zeamă de lămâie. Vor avea însă un gust mult mai bun şi o aromă mai fină dacă veţi pune zeamă de lămâi verzi.
– Dacă aţi folosit măsline, capere sau anşoa într-un preparat care este sărat, adăugaţi  1/2-1 linguriţă de zahăr în sosul ori preparatul respectiv, ca să echilibraţi gustul.
– Mijlocul blatului s-a lăsat? Decupaţi centrul blatului şi folosiţi restul ca pe un inel, pe care îl umpleţi cu frişcă bătută şi fructe de pădure.
– Checul e prea umed? Serviţi-l ca blat, peste care turnaţi o cremă de lapte vanilată.
– Bezelele s-au lăsat? Dacă nu şi-au păstrat forma frumoasă, zdrobiţi-le şi amestecaţi-le cu frişcă, servindu-le împreună cu fructe proaspete. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU