14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Gogoşi din mere

Ingrediente (pentru 4 porţii): 2 mere roşii, 95 g făină cu agent de creştere, 55 g zahăr pudră, un vârf de cuţit de sare, 125 ml de lapte, un ou, 2 linguri de zahăr de glazurare, praf de scorţişoară pentru decor, îngheţată de vanilie pentru servirea desertului.
Mod de preparare: Amestecaţi făina, zahărul şi sarea într-un castron, adăugaţi laptele şi oul bătut, apoi amestecaţi compoziţia până când se omogenizează şi se formează un fel de aluat. Curăţaţi merele de coajă şi scoateţi-le cotorul, îndepărtaţi capetele şi tăiaţi-le rondele. Treceţi fiecare bucată de măr prin aluatul format, îndepărtând excesul. Prăjiţi rondelele de măr pe rând, timp de aproximativ un minut pe fiecare parte sau până când aluatul se umflă şi preparatul se rumeneşte bine. Scoateţi gogoşile pe o tavă în care în prealabil aţi pus un şerveţel de hârtie, apoi presăraţi peste ele zahăr de glazurare şi praf de scorţişoară din belşug. Gogoşile de mere se servesc cât sunt calde. Se pot servi ca atare sau împreună cu o cupă de îngheţată de vanilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS