16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa hippie, din nou pe val

Moda hippie, din nou pe val

Moda hippie revine în actualitate în vara 2010: rochiile lungi, imprimeurile florale, vestele din blugi, cerceii şi medalioanele maxi sunt doar câteva dintre elementele care vor face furori în lunile următoare.
Vara acestui an readuce la viaţă acea dorinţă de evadare şi de libertate, tipică anilor ‘70, dorinţă concretizată într-o ţinută practică şi viu colorată. La începutul anilor ‘70, pe West Coast în Statele Unite, lua naştere ceea ce pentru prima dată a fost numită o „contracultură“: o mişcare de contestare, care şi-a făcut simţită prezenţa în toate domeniile societăţii, indiferent că era vorba de politică, literatură, muzică sau modă. Această mişcare pacifistă a apărut din dorinţa de emancipare şi din sentimentul de comuniune cu natura. Această dorinţă s-a oglindit şi în alegerea ţinutelor „ecologice“ şi economice, aşadar din materiale naturale, haine la mâna a doua sau croite în casă. Toate ţinutele aveau flori, care simbolizează armonia interioară şi legătura indestructibilă cu natura, dar şi forme şi culori psihedelice, derivate din efectele vizionare şi halucinante ale drogurilor consumate. O prezenţă puternică au constituit-o şi elementele unor culturi îndepărtate, precum cele africane, indiene sau sud-americane.

Hippioţii de azi

Golită de ideologie şi redescoperită ca o muză de inspiraţie, moda hippie face deja de câţiva ani furori în sezonul estival, „complici“ fiind şi prospeţimea materialor, practicitatea hainelor largi şi veselia imprimeurilor. În plus, este un stil care se potriveşte oricărei siluete şi care nu necesită o studiere atentă a combinaţiilor, lăsând loc fanteziei. În plus, nu necesită cine ştie ce eforturi financiare, pentru că, de multe ori, lucrurile cele mai interesante se află pe tarabele din târguri, în magazinele cu haine de mâna a doua sau şi mai bine se creează după propriul gust şi propria fantezie. Un accesoriu indispensabil sunt cămăşile maxi, cu decolteu care lasă umerii goi. Modele sunt pentru toate gusturile şi toate buzunarele, de la cele mai simple, într-o singură culoare, la cele viu colorate, cu mâneci lungi, scurte sau trei sferturi, care pot fi purtate deschise sau înnodate deasupra buricului. În aceeaşi linie se înscriu şi tricourile „supradimensionale“, tocmai bune de combinat cu o pereche de colanţi sau blugi mulaţi şi chiar cu o vestă din denim. Piesa de bază a garderobei în stil hippie-chic este caftanul lung din mătase, cu broderie strălucitoare pe linia decolteului, sau rochia vaporoasă, combinată cu sandale flip-flops sau cu platforme.
Gama cromatică include nuanţe naturale şi imprimeuri florale, orientale sau motive africane. Tot în stil hippie sunt şi bluzele tip tunică, în combinaţie cu pantaloni largi, evazaţi de la nivelul coapselor, fustele şi rochiile tricotate sau realizate prin tehnica „patchwork“, vestele din piele purtate peste bluze bufante şi franjurii din piele întoarsă, prezenţi pe haine sau accesorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII