16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Se deschid sesiunile de shakespeareologie
Sala de Conferinţe a Consiliului Judeţean Dolj va găzdui sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 10.30, prima parte a Sesiunii de shakespeareologie realizată în colaborare cu Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru  (AICT/IATC). Vor participa şi în acest an faimoşi shakespeareologi şi critici de teatru din întreaga lume, printre care şi Yun Cheol KIm, preşedintele AICT.

Robert Wilson, la Festivalul Shakespeare
Regizorul american Robert Wilson va fi prezent sâmbătă, 24 aprilie, la Craiova, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare, la o inedită şi interesantă întâlnire cu spectatorii. Evenimentul, din Sala „Amza Pellea“ a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, organizat cu sprijinul „Change Performing Act“ din Milano, va fi presărat cu exemplificări din „Hamlet – un monolog“. Va urma apoi proiecţia înregistrării spectacolului lui Robert Wilson de la Alley Theatre din Statele Unite. Reprezentaţia realizată în 1995 a fost prezentă la câteva mari festivaluri din Europa, unde a uluit pur şi simplu lumea teatrală prin modernitate.

„Alois“, lansat la Muzeul de Artă
Sala Oglinzilor Muzeului de Artă Craiova a găzduit în această săptămână lansarea volumului „Alois“, de Cosmin Dragoste, apărut la Editura Scrisul Românesc.
Cosmin Dragoste este lector universitar doctor la Catedra de Limbi Moderne din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova. A mai publicat cărţile „Herta Müller – Metamorfozele terorii“, prima monografie în limba română dedicată celei mai recente câştigătoare a Premiului Nobel pentru literatură, şi „Mărgele de sticlă“, prima carte în limba română cuprinzând studii dedicate autorilor de expresie germană din România. Acestor volume li se alătură peste 200 de articole în reviste din ţară şi din străinătate, dar şi peste 50 de traduceri din autori de expresie germană din România.

Piesa „Metamorfoze“, în finala Galei Teatrului Tânăr
19 piese ale trupelor de tineri actori din ţară, printre care se numără şi Trupa Teatrulescu din Craiova, au intrat în finala Galei Teatrului Tânăr. „Metamorfoze“, reprezentaţia actorilor craioveni, se va juca pe scena Teatrului Nottara în faţa unui juriu format din unii dintre marii artişti ai scenei, precum Maia Morgenstern, Rodica Mandache, George Mihăiţă, Virgil Ogăşanu şi Mircea Diaconu, dar şi a regizorului Radu Afrim şi criticului de teatru Ion Cocora. Câştigătorii selecţiei de la Nottara vor fi premiaţi cu 100.000 de dolari. Premiul va consta în finanţarea participării trupei la festivaluri de teatru pe marile scene ale Europei.

„Lecţie de zbor şi cor pentru puiul de cocor“
Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“ îi invită pe micuţii craioveni duminică, 25 aprilie, de la ora 12.00, la spectacolul „Lecţie de zbor şi cor pentru puiul de cocor“. Scenariul este scris de Cristian Pepino, regia este semnată de Daniela Peleanu, scenografia – de Eustaţiu Gregorian. Din distribuţie fac parte Rodica Prisăcaru şi Mugur Prisăcaru. Reprezentaţia va avea loc la Teatrul Liric „Elena Teodorini“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS