Ingrediente (pentru 4 porţii): 145 g de paste, o lingură de unt, 1 ceapă, 2 linguri de făină, 2 căni de lapte degresat, o lingură de muştar, 1/2 kg de brânză rasă, 185 g de ton în suc propriu, 2 linguri de frunze de pătrunjel, 1/2 cană de pesmet integral, sare şi piper, legume fierte pentru garnitură.
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Fierbeţi pastele respectând instrucţiunile de pe pungă. Între timp, topiţi untul într-o tigaie mare, la temperatură moderată. Adăugaţi ceapa tocată mărunt şi căliţi-o timp de 1-2 minute. Adăugaţi făina şi continuaţi călirea încă un minut, amestecând încontinuu. Daţi tigaia la o parte de pe foc. Adăugaţi laptele treptat, amestecând pentru a omogeniza compoziţiei. Continuaţi prepararea pe foc timp de 5 minute sau până când amestecul începe să fiarbă. Stingeţi focul şi încorporaţi muştarul, brânza, tonul scurs de apă, pătrunjelul şi pastele fierte. Asezonaţi cu sare şi piper. Puneţi amestecul într-o tavă unsă în prealabil şi presăraţi pesmetul. Daţi totul la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când preparatul se rumeneşte. Serviţi împreună cu garnitură de legume fierte.
Paste cu ton la cuptor
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei