21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPaste cu ton la cuptor

Paste cu ton la cuptor

Ingrediente (pentru 4 porţii): 145 g de paste, o lingură de unt, 1 ceapă, 2 linguri de făină, 2 căni de lapte degresat, o lingură de muştar, 1/2 kg de brânză rasă, 185 g de ton în suc propriu, 2 linguri de frunze de pătrunjel, 1/2 cană de pesmet integral, sare şi piper, legume fierte pentru garnitură.
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul la temperatura de 180°C. Fierbeţi pastele respectând instrucţiunile de pe pungă. Între timp, topiţi untul într-o tigaie mare, la temperatură moderată. Adăugaţi ceapa tocată mărunt şi căliţi-o timp de 1-2 minute. Adăugaţi făina şi continuaţi călirea încă un minut, amestecând încontinuu. Daţi tigaia la o parte de pe foc. Adăugaţi laptele treptat, amestecând pentru a omogeniza compoziţiei. Continuaţi prepararea pe foc timp de 5 minute sau până când amestecul începe să fiarbă. Stingeţi focul şi încorporaţi muştarul, brânza, tonul scurs de apă, pătrunjelul şi pastele fierte. Asezonaţi cu sare şi piper. Puneţi amestecul într-o tavă unsă în prealabil şi presăraţi pesmetul. Daţi totul la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când preparatul se rumeneşte. Serviţi împreună cu garnitură de legume fierte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS