22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFile de somon la grătar

File de somon la grătar

Ingrediente (pentru 12 porţii): 12 fileuri de somon cu piele (aproximativ 180 g fiecare), 1/2 cană de ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, zeama de la 2 lămâi, 2 linguri de capere, 1/3 cană de frunze de mărar, 1 mănunchi de cimbru, sare de mare, piper, felii de lămâie pentru servire.
Mod de preparare: Într-un vas mare amestecaţi uleiul, usturoiul tocat mărunt, o treime din zeama de lămâie, caperele scurse de apă şi tăiate, mărarul şi cimbrul tocate fin. Condimentaţi cu sare de mare şi piper. Puneţi fileurile de somon într-un vas mare de ceramică, în aşa fel încât bucăţile de peşte să nu se suprapună. Turnaţi jumătate din marinată. Întoarceţi fileurile pe cealaltă parte şi turnaţi restul marinatei. Acoperiţi tava şi ţineţi-o la frigider timp 2-4 ore, pentru a lăsa peştele să se marineze. Scoateţi tava din frigider cu 30 de minute înainte de a o găti. Încălziţi grătarul la temperatură sau foc moderat. Aşezaţi fileurile de somon cu pielea în sus şi frigeţi-le pe grătar timp de 3 minute. Întoarceţi carnea şi frigeţi-o timp de 4-6 minute sau până când s-a pătruns, ungând-o din când în când cu marinata rămasă. Serviţi împreună cu felii de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS