14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVacanţa de Paşte - în pelerinaj

Vacanţa de Paşte – în pelerinaj

În preajma Sărbătorilor Pascale, agenţiile promovează destinaţii pentru cei interesaţi de turismul religios. Grecia, Bulgaria sau Israel sunt cele mai solicitate destinaţii din străinătate, în timp ce Bucovina şi Maramureş sunt cele mai vizi-tate locuri din ţară în această perioadă.

În ultima perioadă, deşi criza economică a afectat turismul, românii au început să meargă în pelerinaje în preajma Sărbătorilor de Paşte atât în ţară, cât şi în străinătate. Astfel, tot mai multe agenţii de turism oferă pachete ce includ trasee şi vizitarea mănăstirilor din zona Bucovinei sau Maramureşului. În ceea ce priveşte pelerinajul în ţările străine, turiştii români preferă ţări precum Grecia, Bulgaria sau Israel. Preţul unei vacanţe
Preţul unei vacanţe de Paşte în Grecia porneşte de la 150 de euro de persoană, în perioada 1 – 7 aprilie. Pachetul include vizitarea Mănăstirilor Marele Meteor şi „Sf. Nicolae“, cu cazare în staţiunea Paralia Katerini şi masa festivă în ziua de Paşte.
Cei care preferă sistemul all inclusive şi vor să se relaxeze la malul mării, dar nu departe de casă pot opta pentru Bulgaria. Şi de această dată, bulgarii surprind cu ofertele ce pornesc de la 80 de euro pentru cazarea în sistem all inclusive timp de trei zile la un hotel de trei stele.
Pentru cei care preferă să beneficieze şi de tratamente SPA în cadrul unui hotel de lux din staţiunea Albena, preţul porneşte de la 200 de euro de persoană.
Israelul este vizitat în această perioadă de tot mai mulţi turişti, în special de cei interesaţi de turismul ecumenic. Agenţiile de profil oferă numeroase trasee şi pelerinaje în Ţara Sfântă. Cu numai 700 de euro, românii pot participa timp de o săptămână la cele mai importante evenimente ale anului, cum ar fi sfinţirea apelor de către Patriarhul Ierusalimului. Locul unde se desfăşoară acest eveniment este deschis doar de două ori pe an, şi în această perioadă este foarte aglomerat.
În Noaptea Învierii, turiştii pot participa la slujbă pentru a lua Sfânta Lumină  de la Ierusalim sau pot asista la a doua Înviere la Aşezământul Românesc de la Ierihon. Cei care doresc să-şi prelungească vacanţa, relaxându-se la malul mării după acest pelerinaj, pot petrece câteva zile la Marea Moartă, cu doar 350 de euro în plus, preţ ce include cazarea şi masa la un hotel de 3 stele.

Costurile unui sejur în România

Preţul circuitelor la mănăstirile româneşti din zona Maramureşului sau Bucovinei este acelaşi ca şi anul trecut. Unele agenţii au reduceri pentru turiştii care optează pentru o cazare de cinci zile, oferindu-le o zi de cazare gratuită. Astfel că pentru suma de 700 de lei puteţi petrece o vacanţă de şapte zile cu cazare la una dintre pensiunile din nordul ţării. Pachetul include bufet tradiţional în prima zi de Paşte.
Circuitul mănăstirilor din Bucovina include vizitarea celor mai cunoscute obiective din „Ţara pădurilor de fagi“, cum ar fi Mănăstirea Voroneţ, ctitorită de Ştefan cel Mare, sau Pătrăuţi, prima biserică ctitorită de domnitor. De asemenea, Mănăstirile Humor, Moldoviţa, Suceviţa sau Putna sunt incluse în acest circuit. Nu trebuie uitată Mănăstirea Râşca, din judeţul Suceava, care se află la aproximativ 15 kilometri de oraşul Fălticeni. Biserica mănăstirii este unul dintre locaşurile de cult medievale din nordul Moldovei pictate în exterior, fiind singura pictată în stil bizantin. Aici se ajunge de pe Drumul Naţional Roman-Fălticeni, urmând drumul din partea stângă, din dreptul comunei Vadu Moldovei, şi trecând apoi prin satele Bogdăneşti şi Râşca. Mănăstirea se află la baza unui deal împădurit de pe pitoreasca vale a pârâului Râşca, afluent al râului Moldova.
Seara, după acest tur al mănăstirilor moldoveneşti, puteţi să vă cazaţi la una dintre pensiunile agroturistice. Preţul porneşte de la 600 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare în sistem de demipensiune şi masă festivă tradiţională de Paşte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII