11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Ceas realizat cu fecale de dinozaur
Un producător elveţian de ceasuri a decis să renunţe măcar o dată la materialele obişnuite pentru crearea unui orologiu de mână şi să folosească în schimb… fecale de dinozaur, informează site-ul foxnews.com. Reprezentanţii companiei Artya au anunţat că ceasul făcut cu bucăţi de fecale fosilizate este cu atât mai preţios cu cât cureaua acestuia este realizată din piele provenită de la o specie de broaşte veninoase, otrava fiind, evident, neutralizată. Designerul Yvan Arpa a declarat că materialul organic folosit pentru crearea ceasului provine de la o specie de dinozauri erbivori, animale care au trăit în urmă cu 100 de milioane de ani pe teritoriul care în prezent aparţine Statelor Unite. Preţul de vânzare al ceasului este de 11.290 de dolari.

Hoţul a venit, a mâncat şi a plecat
Un bărbat a intrat prin efracţie într-un restaurant din New Jersey, Statele Unite, şi-a gătit o masă copioasă şi apoi a spălat putina, fără să fure nici un ban, dar lăsând haos în bucătărie, informează site-ul ananova.com. Potrivit poliţiştilor, hoţul flămând a intrat în incinta restaurantului Matsu Sushi Grill prin ventilatorul uriaş montat pe un perete din spatele clădirii. Oamenii legii au anunţat că bărbatul nu s-a atins de banii din casa de marcat, în schimb a luat din frigider carne de pui, pe care a preparat-o şi a servit-o împreună cu orez. După masă, hoţul a lăsat în urmă un morman de vase murdare, de pe care poliţiştii au prelevat probe ADN. „Este foarte clar, omul era flămând. A mâncat şi a plecat fără să fi luat nimic altceva din restaurant“, au declarat poliţiştii, care au precizat că nimeni nu a fost arestat în legătură cu acest incident.

Copil blocat cu capul într-o cratiţă
Pompierii din localitatea germană Eching au fost chemaţi să intervină la domiciliul unei familii, după ce un copil şi-a blocat capul într-o cratiţă, informează site-ul ananova.com. Se pare că micuţul a ţinut neapărat să vadă cum i-ar sta cu cratiţa pe post de cască şi, profitând de neatenţia bunicii sale, şi-a îndesat oala pe cap, apoi nu a mai reuşit să o scoată. Deşi părinţii şi bunicii au uns marginile cratiţei cu unt şi cu ulei pentru a o forţa, eforturile lor au fost zadarnice. Într-un final, familia a chemat paramedicii, care s-au văzut nevoiţi să folosească echipamentul de descarcerare pentru a tăia cu atenţie casca improvizată şi pentru a-l elibera pe copilul speriat din strânsoare. „Băiatul a spus că a vrut neapărat să vadă cum arată cratiţa pe dinăuntru şi iată că a avut o surpriză mai mare decât se aştepta“, a declarat glumind unul dintre pompieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS