24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMonodactylus Argenteus, un peşte de acvariu

Monodactylus Argenteus, un peşte de acvariu

Un acvariu cu peşti îşi poate găsi cu uşurinţă loc în decorul casei. Dacă v-aţi gândit la un asemenea lucru, n-ar fi rău să-l populaţi şi cu Monodactylus Argenteus. Acest peşte trăieşte în apele Golfului Arabic, Marea Roşie, precum şi pe malul estic al Africii, fiind adus în Europa în anul 1906. Cu o formă a corpului comprimată şi înaltă, Monodactylus Argenteus are un colorit argintiu, fiind brăzdat cu dungi verticale negre. Pentru că acest peşte se dezvoltă în ape salmastre, acvariul va trebui să conţină atât apă dulce, cât şi apă sărată.
Specialiştii recomandă pentru sănătatea acestor specii umplerea acestor bazine cu apă de la robinet, în care se adaugă doi litri de apă de mare la fiecare 60-70 de litri. Urmând aceste sfaturi, veţi asigura un mediu propice pentru peşti, care nu o să le modifice coloritul.

Bine de ştiut

Masculul este întotdeauna mai mic decât femela, având corpul mai suplu. Acest peşte poate ajunge la o lungime de 15 cm. În timpul premergător reproducerii, culoarea înotătoarei dorsale a masculului devine de un roşu aprins, iar corpul femelei se dilată datorită icrelor. În această perioadă, temperatura apei în bazinul de creştere trebuie să fie de 29-30°C, iar pe fundul acvariului va trebui să aşezaţi un substrat de pietriş, în care puteţi planta Myriophyllum.
Importantă pentru sănătatea acestei specii de peşti este alimentaţia. Masa se va servi de două-trei ori pe zi, atât cu hrană vie (dafnii, crironomus, tubifex), cât şi cu hrană uscată. Şi pentru că nu este un peşte pretenţios, poate face casă bună şi cu alte specii de peşti.

Sfaturi generale

Înainte de a aduce peştii în noua casă, trebuie să ştiţi că nu este bine să vă grăbiţi să-i eliberaţi din punga de plastic în acvariu, deoarece pot suferi un şoc termic şi se pot îmbolnăvi. De asemenea, când aţi ajuns, stingeţi lumina şi trageţi jaluzelele, deoarece lumina puternică le poate provoca un şoc când îi veţi scoate din recipient sau geanta termică. Următorul pas este de a introduce punguţa încet în acvariu fără să o desfaceţi pentru a evita trecerea bruscă de la apa călduţă la apa mai rece din acvariu.
După 20 de minute, desfaceţi nodul şi turnaţi după cinci minute o ceşcuţă de apă din acvariu pentru a se obişnui. Dacă rămâne pe fundul pungii, nu-l forţaţi scuturând punga, deoarece îi puteţi provoca leziuni pe piele. Dacă în cele din urmă s-a decis să intre în noua casă şi s-a refugiat într-un loc al acvariului, nu-i atrageţi atenţia şi nu bateţi cu degetul în peretele acvariului, pentru că îl veţi stresa. De asemenea, nu vă îngrijoraţi dacă nu va mânca o vreme, căci are nevoie de o perioadă de acomodare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU