13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Sfaturi utile în bucătărie

– Pentru o friptură la cuptor preparată sănătos înlocuiţi o parte din uleiul vegetal cu vin sau suc de lămâie.
– Este recomandat ca sosurile să nu fie îngroşate cu făină, ci cu brânză degresată de vaci.
– Pentru ca supa de pui să aibă o culoare mai frumoasă şi gust mai plăcut, se adaugă un morcov ras mărunt şi călit în ulei.
– Supele şi sosurile devin mai gustoase dacă adăugăm 25 g unt, după ce sunt gata.
– Pentru a degresa sosul se cufundă în el cuburi de gheaţă înfăşurate în pânză. Sosul se poate îngroaşa, de asemenea, fierbând în el timp de zece minute miezul unei felii de pâine.
– Mâncarea prea condimentată se poate salva cu lapte, iaurt, cremă de brânză, suc de lămâie sau supă.
– Deserturile prea dulci se pot drege cu cremă de brânză, iaurt, suc de lămâie sau oţet de mere.
– Înlocuind laptele cu chefir, la aluaturile dospite, acestea devin mai pufoase şi se păstrează mai mult timp.
– Pentru ca blatul să nu se înmoaie prea tare, presăraţi aluatul necopt cu praf întăritor pentru frişcă sau cu pesmet, înainte să puneţi fructele.
– Creveţii gătiţi prin fierbere vor dobândi o culoare roz dacă puneţi în apă şi câteva foi de ceapă roşie.
– Tortul de ciocolată are o aromă mai puternică dacă în blat amestecaţi câteva picături de oţet de mere sau suc de lămâie.
– Spuma de albuş de ou se va întări bine, dacă atunci când o bateţi, adăugaţi puţină sare.
– Brânza uscată poate fi împrospătată dacă o ţinem mai mult timp în lapte călduţ sau apă nesărată.
– Coaja sfeclei poate fi îndepărtată mai uşor dacă, după fierbere, o ţineţi câteva minute sub jet de apă rece.
– Supele cremă sunt mai hrănitoare dacă se adaugă mai mult lapte în zeama în care au fiert legumele şi dacă la masă se adaugă în farfurie o lingură de smântână, puţin unt sau brânză rasă.
– Chifteluţele vor fi mai aromate dacă în loc de pâine simplă, veţi amesteca împreună cu carnea tocată, pâine cu cereale sau cu ceapă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS