24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Oraş îmbrăcat în hăinuţe tricotate

Copacii şi stâlpii de electricitate dintr-un oraş aparţinând de metropola americană New Jersey au fost îmbrăcaţi în hăinuţe tricotate, informează site-ul zigonet.com. Responsabili pentru această glumă sunt una sau mai multe persoane care nu şi-au dezvăluit identitatea, dar care se definesc prin numele „Sally Knits“. Deşi locuitorii oraşului consideră hăinuţele obiectelor de pe stradă drăguţe şi mai puţin nocive decât desenele graffiti, poliţia locală s-a autosesizat şi a plecat în căutarea celor „vinovaţi“. În afară de numele „Sally Knits“ şi porecla de „cei care tricotează noaptea“, oamenii legii nu au nici un indiciu cu privire la identitatea glumeţilor. Poliţiştii spun că îmbrăcarea stâlpilor, gardurilor, copacilor şi chiar a telefoanelor este considerată drept un act de vandalism, la fel de grav ca şi acoperirea zidurilor cu graffiti, însă locuitorii din West Cape May au declarat că sunt încântaţi de faptul că pomii din oraş au căpătat un aspect nou, graţie hăinuţelor tricotate din lână colorată.

Au trăit un an fără să polueze

Scriitorul newyorkez Colin Beavan a hotărât să facă un experiment inedit şi să se transforme, timp de un an, într-un locuitor nepoluant al planetei, informează site-ul zigonet.com. Scriitorul a fost urmat în această aventură şi de soţia şi fiica lui, care au fost de acord să renunţe în toată această perioadă la televizor, la şerveţelele de unică folosinţă şi chiar la electricitate. Timp de un an, familia Beavan a încercat să trăiască fără a beneficia de avantajele vieţii moderne, singurul element care a scăpat de aceste privări autoimpuse fiind accesul la internet, care însă a fost asigurat graţie unui panou solar. După o perioadă de un an în care au trăit fără să polueze, membrii familiei au declarat că nu regretă deloc această experienţă de viaţă. Deşi recunosc că au trecut şi prin momente dificile, sunt bucuroşi că au dus la bun sfârşit ceea ce şi-au propus.

Un artist german repară obiective istorice cu piese de Lego

Un artist german şi-a petrecut ultimii trei ani călătorind prin lume şi reparând diverse ziduri istorice şi monumente cu ajutorul pieselor Lego, scrie site-ul ananova.com. Jan Vormann, de 26 de ani, a făcut reparaţii cu bucăţele de plastic în cele mai neaşteptate locuri, călătorind de la Tel Aviv şi până la New York. Vormann spune că pe unde a trecut s-a bucurat de sprijinul locuitorilor, care l-au ajutat să îşi ducă la bun sfârşit munca la respectivul obiectiv. „Munca mea atrage atenţia asupra locurilor aflate în paragină, graţie pieselor colorate de Lego. Astfel, oamenii din zonă devin conştienţi de faptul că obiectivele istorice se distrug, aşa că au mai multă grijă“, a explicat Jan Vormann, care a estimat că în cei trei ani a folosit cel puţin 1.000 de piese de Lego colorate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS