14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea eficientă a părului gras

Îngrijirea eficientă a părului gras

Orice femeie îşi doreşte să aibă o podoabă capilară sănătoasă şi strălucitoare, însă fără luciul pe care îl capătă părul gras. Dacă părul se încăpăţânează să rămână fără volum, deşi vă spălaţi cu un şampon special şi urmaţi instrucţiunile date de stilişti, iată ce puteţi face pentru a rezolva această problemă.

Stresul, poluarea sau problemele hormonale sunt doar câteva dintre cauzele excesului de sebum, principalul motiv al îngrăşării foarte rapide a părului. Soluţia pe care persoanele care se confruntă cu această problemă o adoptă este spălarea părului de mai multe ori pe săptămână, însă, din păcate, problema persistă. Specialiştii spun că o explicaţie pentru nereuşita demersului este aceea că şamponul folosit nu este adaptat nevoilor părului. În acest caz, rezolvarea – simplă – constă în tratarea părului cu un şampon cu proprietăţi de purificare, măşti reparatoare şi produse de îngrijire speciale pentru părul gras sau cu tendinţă de îngrăşare.
Principalul motiv pentru care părul se murdăreşte şi se îngraşă mai repede decât în mod normal este obişnuinţa de a vă juca mereu cu el şi de a vă trece mâinile prin el. Aceste gesturi, aparent nevinovate, nu fac decât să favorizeze apariţia bacteriilor pe păr, prin urmare, accentuează procesul de îngrăşare. Astfel, glandele sebacee existente la rădăcina firului de păr secretă o cantitate excesivă de sebum, conferind podoabei capilare un aspect lucios neplăcut.

Ce spun dermatologii

Dermatologii spun că, de cele mai multe ori, tendinţa de îngrăşare a părului este ereditară şi este accentuată de factori precum stresul, o alimentaţie nepotrivită sau lipsa somnului.
Problema apare şi se agravează, în special în adolescenţă, spun dermatologii, iar dacă nu este tratată aşa cum trebuie, poate persista întreaga viaţă. Prin urmare, medicii dermatologi îi sfătuiesc pe toţi care se confruntă cu aşa ceva să apeleze la ajutorul lor, pentru a găsi soluţia potrivită. Regula generală ar fi ca persoanele afectate de această problemă să renunţe la şampoanele agresive în favoarea unor produse mai delicate, fără a uita însă de hidratare. Deşi părul secretă sebum în exces, scalpul şi firul de păr au nevoie să fie hrănite şi hidratate intens.

Îngrijirea zilnică

În ritmul agitat al vieţii, îngrijirea corectă a părului necesită timp şi motivaţie, însă câteva gesturi simple făcute periodic sunt suficiente pentru a ţine sub control problema îngrăşării părului. Se recomandă să faceţi un masaj rapid al scalpului sub jetul duşului, chiar înainte de aplicarea şamponului, pentru a activa microcirculaţia sanguină. Pentru a elimina impurităţile rămase după şamponare şi pentru a tonifica părul, după clătirea întregii podoabe capilare, mai clătiţi o dată vârfurile cu apă rece. Pentru ca părul să nu devină prea moale, după spălare, tamponaţi-l cu un prosop flauşat şi evitaţi să vă uscaţi folosind un foehn cu jet de aer cald foarte puternic.

Sfaturi de la bunica pentru a evita îngrăşarea părului

 
Remediile „băbeşti“ pentru ţinerea sub control a excesului de sebum funcţionează şi în zilele noastre. Cel mai eficient tratament de acest fel este aplicarea unei măşti de păr cu argilă. Masca se realizează foarte uşor. Amestecaţi praf de argilă, puţin oţet şi apă, în aşa fel încât să realizaţi o pastă consistentă. Aplicaţi pe păr şi lăsaţi să acţioneze timp de 15 minute, apoi clătiţi din abundenţă.
Uleiurile esenţiale au capacitatea de a regenera părul şi de a echilibra producţia de sebum la nivelul scalpului. Pentru tratamentul părului gras este recomandată folosirea uleiurilor esenţiale pe bază de citrice, lavandă, cedru sau trifoi. Diluaţi două-trei picături din aceste uleiuri esenţiale în şamponul pe care îl folosiţi în mod obişnuit. În plus, atunci când vă clătiţi, aplicaţi pe păr o lingură de oţet sau de zeamă de lămâie, pentru a-i conferi o strălucire sănătoasă.

Coafatul

Optaţi pentru perii sau piepteni cu dinţi rotunzi şi relativ rari, pentru a reduce riscul de reactivare a producţiei de sebum. Este bine să ştiţi că folosirea unui pieptăn cu dinţi face ca sebumul să „migreze“ către vârfuri. Trebuie să evitaţi aplicarea unui procedeu de uscare a părului dur (indicat este să ţineţi foehnul la o distanţă de cel puţin 15 centimetri atunci când vă uscaţi). De asemenea, nu folosiţi gel sau ceară de păr sau orice alt produs de îngrijire care conferă strălucire şi nu vă spălaţi cu apă prea caldă. În plus, nu aplicaţi o mască hidratantă decât o dată pe săptămână şi nu folosiţi balsam pe rădăcinile părului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS