8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Nici o mare surpriză la Gala Premiilor Oscar
 
Premiile Academiei Americane de film au fost decernate duminică seară, în cadrul celei de-a 82-a gale, care a avut loc la Kodak Theatre din Los Angeles. Pelicula „The Hurt Locker“, care a avut nouă nominalizări, a obţinut şase premii Oscar, la categoriile „cel mai bun film“, „cel mai bun regizor“, „cel mai bun scenariu original“, „cel mai bun mixaj de sunet“, „cel mai bun montaj de sunet“ şi „cel mai bun montaj“. Celălalt mare favorit al competiţiei, „Avatar“, în regia lui James Cameron, nominalizat tot la nouă categorii, a obţinut doar trei premii Oscar, pentru cea mai bună regie artistică, pentru cea mai bună imagine şi cele mai bune efecte vizuale. Filmele „Precious“, de Lee Daniels, „Up“, de Pete Docter, şi „Crazy Heart“, de Scott Cooper, au obţinut câte două premii Oscar. Câştigătorii premiilor pentru interpretare nu au constituit nici ei o surpriză, aceştia fiind deja onoraţi de majoritatea asociaţiilor de profil în sezonul premiilor care se încheie cu gala Academiei Americane de Film. Christoph Waltz şi Jeff Bridges au primit premiile Oscar pentru cel mai bun rol secundar, respectiv cel mai bun rol principal, în timp ce Mo’Nique şi Sandra Bullock au fost premiate la categoriile „cea mai bună actriţă în rol secundar“, respectiv „cea mai bună actriţă în rol principal“. Sandra Bullock a făcut istorie, ea fiind prima actriţă care a primit distincţia Academiei de film la doar o zi după ce i se decernase premiul „Zmeura de aur“, o distincţie nedorită, care „recompensează“ cele mai proaste interpretări şi producţii ale anului.

Concurs de frumuseţe pentru porci sacrificaţi

Satul Guanshan din provincia chineză Guangdong este gazda unui concurs de frumuseţe pentru porci, un eveniment anual care adună sute de mii de turişti curioşi, informează site-ul zigonet.com. Concursul de frumuseţe pentru purcei este o tradiţie veche de câteva secole, o manifestare care, după spusele localnicilor, ale loc de pe vremea dinastiei Qing. În fiecare an, vizitatorii pot „admira“ aici 500 de porci, tăiaţi şi puşi la expoziţie cu ocazia târgului. Unul dintre animalele sacrificate este desemnat de vizitatori drept „cel mai frumos“, iar în cinstea acestui titlu se organizează un festin, la care sunt invitaţi toţi participanţii, mâncărurile fiind preparate, bineînţeles, din carne de porc.

Amendat pentru că şi-a plimbat câinele în timp ce conducea

Un englez a fost pedepsit de autorităţile din Londra pentru că şi-a plimbat câinele în timp ce îşi conducea maşina, informează site-ul zigonet.com. Proprietarul patrupedului a avut proasta inspiraţie de a-şi scoate câinele la plimbare fără a se deranja să iasă din maşină: el conducea, iar câinele mergea pe lângă autovehicul, ţinut cu lesa scoasă pe fereastră. Bărbatul de 23 de ani a fost văzut de poliţiştii care patrulau prin oraş şi a fost dus imediat la secţie. Tânărul a pledat vinovat la acuzaţia de rele tratamente aplicate animalelor şi a recunoscut că nu a fost prima dată când şi-a plimbat câinele în acest fel. A primit o amendă de 73 de euro şi trei puncte de penalizare şi a rămas fără permisul de conducere pentru şase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS