5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRuladă cu migdale şi căpşuni

Ruladă cu migdale şi căpşuni

Ingrediente: 3 ouă, 1/4 cană de zahăr pudră, 2 linguri şi jumătate de făină, 250 g căpşune tăiate bucăţele, 1/4  cană de zahăr pentru glazură, 250 g mascarpone, 2 linguri de fulgi de migdale (de preferinţă, prăjite), separat, zahăr pudră pentru ornat, ulei.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 200°C. Ungeţi o tavă de chec, aşezaţi în ea hârtie de copt şi tapetaţi-o cu făină. Cu un mixer electric bateţi ouăle şi zahărul timp de 5 minute sau până când compoziţia se întăreşte şi devine cremoasă. Încorporaţi treptat făina şi întindeţi amestecul în tava pregătită. Daţi la cuptor timp de 5 minute sau până când compoziţia trece testul cu scobitoarea. Răsturnaţi coca pe o hârtie de copt şi lăsaţi-o să se răcească. Pasaţi căpşunile cu ajutorul unei furculiţe şi amestecaţi-le cu zahărul pentru glazură, apoi încorporaţi amestecul în crema mascarpone. Întindeţi compoziţia uniform pe blatul copt, având grijă însă ca marginile să nu fie acoperite. Rulaţi compoziţia, folosind hârtia de copt pentru a vă ghida. Puneţi prăjitura pe un platou, având grijă ca partea unde se închide rulada să fie în jos. Presăraţi fulgii de migdale, apoi ornaţi totul cu zahăr pudră şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS