17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFreud navighează pe internet

Freud navighează pe internet

Tot mai mulţi internauţi îşi îndreaptă căutările spre site-urile specializate în interpretarea viselor.

„Se făcea că mă urmăreşte un tigru. Am ţipat, dar nu a venit nimeni să mă ajute. Ce înseamnă?“. Acesta este doar unul dintre visele relatate on line de internauţi, în încercarea de a afla ce se ascunde în spatele unui vis. Tot mai mulţi oameni recurg la ajutorul internetului pentru a-şi interpreta visele. După o noapte de insomnie din cauza unui coşmar, mulţi decid să îşi povestească on line propria experienţă. Cu doar câteva click-uri, apelul este lansat on line, iar cuvântul de ordine este interpretarea. Pe forumuri şi bloguri se multiplică discuţiile despre elucidarea mesajelor ascunse din spatele viselor nocturne. Site-urile dedicate interpretării viselor, unde împărtăşirea propriilor experienţe este făcută în aşteptarea unor posibile explicaţii, sunt o resursă considerată preţioasă de cei mai curioşi dintre visători.
„Sunteţi pe cale să intraţi în misterioasa şi fascinanta lume a lui Morfeu, unde regulile realităţii nu sunt valabile. Vă vom pune la dispoziţie instrumentele pentru a vă îmbunătăţi concepţia despre viaţă“, cam aşa sună mesajul de bun venit de pe Dreammood.com, un portal dedicat în exclusivitate lumii onirice. „Vizitarea zilnică a acestui site m-a ajutat să găsesc răspunsuri şi să trăiesc mai bine“, a spus Hannah. La fel ca ea sunt sute de utilizatori care aleg să îşi decodifice visele prin intermediul calculatorului. Instrumentele puse la dispoziţie pe internet sunt multe şi diverse. Puteţi alege între dicţionarele clasice sau softurile de analiză, care pot fi descărcate pe calculator sau pe telefonul mobil. Modul de utilizare este cât se poate de simplu. Primul pas constă în scrierea visului. Apoi se apasă pe butonul „analizează“. În acest moment, sistemul identifică o serie de cuvinte-cheie, cărora le este asociată o explicaţie. De exemplu, potrivit acestor „interpreţi la foc automat“, visul cu o mare agitată nu înseamnă nimic altceva decât nelinişti interioare sau probleme în relaţie.

Altfel de metode

Cei care nu doresc un astfel de ajutor „mecanic“ pot apela la consilieri „în carne şi oase“. Lady.moo face parte din această categorie.
„Eram într-un oraş sau mai bine spus un sat. Mergeam. În jurul meu erau o mulţime de cai, unii nespus de înalţi. În spatele meu, unul dintre ei se uita fix la mine. Brusc, devine agitat şi începe să mă urmărească. Încerc să rămân pe cât posibil pe dreapta, când văd un grup de animale furioase care se năpustesc spre mine“, povesteşte un vizitator al site-ului.
Mister x, în schimb, este unul dintre cei care încearcă să găsească explicaţii.
„Chestia cu cai este ciudată, însă probabil înseamnă că viaţa, în acest caz, satul prin care mergeai, se învârte în jurul mai multor probleme, care ar putea apărea“. Şi Altea caută explicaţii printre tovarăşii săi, internauţi.
„Deseori, visez că mă aflu pe un coridor lung, puţin luminat. Îmi e teamă, însă în acelaşi timp simt că trebuie să străbat acel coridor, că nu am încotro, ca şi cum la final m-ar aştepta ceva. Puteţi să îmi spuneţi din ce motiv?“. Întrebarea este mereu aceeaşi şi răspunsurile nu lipsesc niciodată. În acest caz, cea care se lansează în teorii este Veronica97.
„După părerea mea, coşmarul tău reprezintă o perioadă dificilă pe care trebuie să o depăşeşti sau incapacitatea de a reuşi să îţi atingi obiectivele pe care ţi le-ai fixat“. Femeile sunt cele mai interesate de acest subiect.
„Targetul nostru este feminin. În plus, cei mai mulţi dintre membri sunt adolescenţi“, a spus Giovanni Scalabrin, creatorul site-ului Sogniintesta.com.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS