17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPui cu crustă de parmezan

Pui cu crustă de parmezan

Ingrediente (pentru 4 porţii): 800 g file de pui dezosat, 1/3 cană de făină, 2 ouă, 2 căni de pesmet, coaja rasă de la o lămâie, 1/2 cană de parmezan ras, 1/3 cană de pătrunjel tocat, ulei pentru prăjit, sare şi piper. Ca garnitură: piure de cartofi, fasole verde fiartă şi lămâie.

Mod de preparare : Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 130°C. Amestecaţi făina cu sare şi piper. Separat, bateţi ouăle. În alt castron amestecaţi pesmetul, coaja de lămâie, parmezanul, pătrunjelul, sarea, şi piperul, după gust. Daţi fileul de pui prin făina condimentată, îndepărtând excesul, înmuiaţi carnea în ou şi apoi daţi-o prin amestecul cu pesmet. Într-o tigaie mare, puneţi ulei din abundenţă şi încălziţi-l bine la temperatură moderată. Prăjiţi fiecare bucată de file de pui timp de 2 minute pe fiecare parte sau până când devine aurie. Puneţi fileurile prăjite pe o tavă şi ţineţi-le la cuptor pentru a se păstra calde. Serviţi preparatul alături de o garnitură de piure de cartofi, fasole verde fiartă şi lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS