5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru un machiaj perfect

Trucuri pentru un machiaj perfect

Nimic nu poate fi imposibil în ceea ce priveşte machiajul, aşa că puteţi obţine o cosmetizare perfectă cu câteva trucuri dezvăluite de specialişti.

Se întâmplă deseori ca dimineaţa să vă treziţi cu ochii umflaţi. Nu trebuie să aplicaţi un machiaj la întâmplare, care vă va scoate şi mai mult în evidenţă acest defect. Puteţi să ţineţi la frigider o pungă de plastic cu câţiva bureţi cosmetici sau discuri demachiante, pentru astfel de situaţii. Aşezate pe pleoapele închise, timp de zece minute, inflamaţia poate fi redusă. Dacă totuşi vi se pare că faţa dumneavoastră trădează oboseala, puteţi să daţi strălucire privirii folosind un fard auriu pal, în colţul interior al ochiului. Dacă veţi umezi puţin aplicatorul, fardul va avea o aderenţă mai bună pe piele.
Puteţi merge mai departe cu cosmetizarea. Veţi alege din obişnuiţă pentru completarea machiajului creionul de ochi. Aveţi grijă să-l ascuţiţi, pentru a da precizie liniilor. Metoda nu se aplică şi la creionul de contur pentru buze, căci acesta are nevoie de un vârf moale şi tocit, ideal pentru contururi estompate.
Dacă vreţi să trasaţi o linie de contur fină, dreaptă şi fără asperităţi, desenaţi întâi cu creionul câteva linii subţiri, întrerupte, cât mai aproape de gene, apoi uniţi-le.
Şi încă un sfat: conturul de ochi trebuie să fie subţire şi de culoare intensă pe pleoape înguste, lat şi estompat cu cât dimensiunea pleoapei creşte.

Secretele rimelului

Următorul instrument pe care îţi veţi alege din trusa cu cosmetice este rimelul. Însă, constataţi că rimelul s-a uscat. Singura soluţie la care puteţi recurge este să ţineţi tubul timp de câteva minute în apă caldă, cu capacul bine închis. Conţinutul va deveni fluid şi uşor de aplicat.
Şi pentru că genele se scurtează pe mă­sură ce înaintaţi în vârstă, iar dumneavoastră încă vă doriţi gene lungi, încercaţi să le curbaţi strângând cleştele la rădăcina lor, apoi trăgându-l uşor spre vârfuri. În acest fel, genele vor căpăta forma pe care o doriţi.

Buze senzuale

Şi machiajul buzelor trebuie să fie perfect, aşa că n-ar fi rău să aplicaţi gloss-ul peste ruj în centrul buzelor, evitând marginile şi întinderea lui peste linia buzelor.
Dacă aveţi buzele subţiri, aveţi grijă ce nuanţă de ruj alegeţi. Tonurile pale sunt perfecte, căci ele vă vor ajuta ca buzele să arate mai pline. Particulele strălucitoare ale unui gloss vor reflecta lumina şi vor spori iluzia de volum a buzelor.
Pentru aceeaşi impresie de volum, puteţi recurge la următorul truc: conturaţi-le uşor cu un creion, apoi întindeţi rujul cu o pensulă în interiorul conturului trasat şi, în final, aplicaţi puţin gloss pentru ca rujul să persiste pe buze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS