24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi mereu la îndemână

Sfaturi mereu la îndemână

– Cafeaua îşi menţine aroma dacă în cutia în care o păstraţi puneţi unu-două cubuleţe de zahăr.
– În cazul în care curăţaţi cartofii cu ceva vreme înainte de pregătire, este bine ca în apa în care-i păstraţi să stoarceţi puţină zeamă de lămâie. Astfel, cartofii nu se vor mai înnegri.
– Pentru ca peştele să nu se mai lipească, se freacă grătarul cu o bucată de ceapă.
– Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.
– Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.
– Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea, şi nu în apă caldă, aşa cum se procedează de obicei.
– Cei mai buni mici sunt cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă.
– Laptele afumat se acoperă, cât este încă fierbinte, cu un şervet ud, care se clăteşte şi se udă mereu până când laptele îşi pierde gustul şi mirosul de fum.
– Surplusul de sare dintr-o mâncare se scoate dacă se introduce în ea o bucăţică de zahăr cubic şi se lasă o jumătate de minut (zahărul absoarbe sarea).
– Păsările vânate nu se fezandează prea mult, deoarece carnea devine toxică.
– Carnea tare de vânat – porc mistreţ, căprioară, iepure – se marinează pentru a se frăgezi şi a căpăta un gust plăcut. Marinata se prepară din apă şi vin în proporţii egale, şi se fierbe cu feliuţe de morcov, ţelină, ceapă, usturoi, sare, piper boabe, frunze de dafin. În marinata fierbinte, dar nu clocotită, se pune carnea unsă cu ulei şi se acoperă vasul foarte bine, ca să nu iasă vaporii. Se lasă câteva zile la rece, apoi se scoate carnea şi se prepară după gust. Sosul de marinată se poate amesteca apoi cu sosul în care se frige carnea.
– Supele-cremă sunt mai hrănitoare dacă se adaugă mai mult lapte decât zeama în care au fiert legumele şi dacă la masă se pune în farfurie o lingură de smântână, puţin unt sau brânză rasă.
– Şniţelele din carne sunt mai gustoase dacă marinaţi carnea o oră în suc de lămâie cu piper şi usturoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS