29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPistruii, estompaţi cu ajutorul tratamentelor naturiste

Pistruii, estompaţi cu ajutorul tratamentelor naturiste

Consideraţi de unii un plus de senzualitate, pistruii nu sunt întotdeauna văzuţi cu ochi buni de doamnele şi domnişoarele care îi zăresc în oglindă în fiecare zi.

Doamnele şi domnişoarele care au tenul pistruiat caută deseori soluţii pentru a scăpa de acele mici pete supărătoare, în viziunea lor. Folosirea fondului de ten care să le acopere nu le mai mulţumeşte. În ajutorul lor vin însă câteva tratamente naturiste, mai puţin agresive cu pielea feţei şi nu foarte costisitoare.
Aplicarea unor măşti făcute din fructe şi legume le pot fi de un real ajutor. E drept că, sub acţiunea lor, pistruii nu dispar ca prin minune, dar aspectul lor se atenuează.
Puteţi încerca să folosiţi o mască în care să combinaţi lapte dulce şi castravete. Compoziţia va trebui lăsată la macerat câteva ore, după care se va scurge laptele. Masca se va aplica de două sau trei ori pe zi în zonele cu pete.
Altă mască poate fi preparată prin amestecarea unei linguri de făină de secară cu o lingură de tărâţe, la care se va adăuga zeamă de lămâie. Amestecul rezultat se va aplica pe faţă şi se va lăsa să acţioneze 15 minute, după care se va clăti din abundenţă cu apă călduţă.
Sucul de lămâie a constituit mereu o armă împotriva pistruilor. El poate fi combinat şi cu 20 g drojdie de bere şi 20 g tărâţe de grâu. Amestecul se va întinde pe faţă şi se va lăsa timp de 10 minute, după care se va clăti cu apă călduţă.

Alte soluţii la îndemână

Doamnele şi domnişoarele care nu consideră că pistruii conferă un farmec aparte mai pot încerca măştile naturale din anumite fructe şi legume, cum ar fi caisele, coacăzele sau ceapa.
Amestecaţi suc natural de pătrunjel cu o cantitate egală de suc de lămâie, suc de coacăze şi portocale, după care adăugaţi loţiunea obţinută în crema dumneavoastră preferată şi aplicaţi această mască de câteva ori pe săptămână.
De asemenea, pistruii se estompează dacă apelaţi la ajutorul unei măşti care se prepară prin amestecarea sucului rezultat în urma pisării florilor şi tulpinilor de păpădie, cu o cantitate aproximativ egală de suc de lămâie şi miere, peste care se adaugă şi câteva linguriţe de argilă. Acest tratament se va aplica de trei-patru ori pe săptămână, în special seara după demachiere.
O ceapă tăiată mărunt şi amestecată cu trei linguriţe de oţet poate fi o altă soluţie la îndemână pentru doamnele şi domnişoarele pistruiate, susţin specialiştii citaţi de site-ul acasatv.ro.
Spălatul cu lapte pe faţă are şi el efecte miraculoase asupra tenului. Acidul lactic are un efect de peeling chimic foarte delicat asupra pielii, fără a vă irita sau usca tenul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII