17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinChiftele cu salată de cuşcuş

Chiftele cu salată de cuşcuş

Ingrediente (pentru 4 porţii): 800 g carne de vită slabă tocată, 2 linguri de condimente pentru friptură, 1 cană de cuşcuş, 2 căni de apă fierbinte, ulei de măsline, 400 g năut, 1/2 cană de frunze de mentă, 1/4 cană de pătrunjel, 1 lămâie, 1 ceapă roşie, 1/2 cană de stafide, 2 roşii cherry, 1/3 cană de iaurt degresat, sare şi piper.
Mod de preparare: Amestecaţi carnea de vită tocată şi condimentele într-un bol şi formaţi chiftele din această compoziţie. Puneţi cuşcuşul într-un recipient mare, termorezistent, şi turnaţi apă fierbinte cât să îl acopere. Puneţi un capac peste recipient şi lăsaţi cuşcuşul timp de 3-4 minute sau până când se absoarbe lichidul, apoi amestecaţi pentru a separa granulele. Stropiţi chiftelele cu ulei, apoi prăjiţi-le la foc mediu timp de 10-15 minute sau până când se rumenesc şi se pătrund. Între timp, adăugaţi în cuşcuş năutul spălat şi scurs, frunzele de mentă tocate, pătrunjelul tocat, coaja rasă de lămâie, 2 linguri de zeamă de lămâie, ceapa tocată fin, stafidele şi roşiile tocate. Amestecaţi compoziţia până se omogenizează. Asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi salata de cuşcuş într-un bol, peste care puneţi chiftelele şi iaurtul. Adăugaţi piper după gust şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS