Ingrediente (pentru 4 porţii): 800 g carne de vită slabă tocată, 2 linguri de condimente pentru friptură, 1 cană de cuşcuş, 2 căni de apă fierbinte, ulei de măsline, 400 g năut, 1/2 cană de frunze de mentă, 1/4 cană de pătrunjel, 1 lămâie, 1 ceapă roşie, 1/2 cană de stafide, 2 roşii cherry, 1/3 cană de iaurt degresat, sare şi piper.
Mod de preparare: Amestecaţi carnea de vită tocată şi condimentele într-un bol şi formaţi chiftele din această compoziţie. Puneţi cuşcuşul într-un recipient mare, termorezistent, şi turnaţi apă fierbinte cât să îl acopere. Puneţi un capac peste recipient şi lăsaţi cuşcuşul timp de 3-4 minute sau până când se absoarbe lichidul, apoi amestecaţi pentru a separa granulele. Stropiţi chiftelele cu ulei, apoi prăjiţi-le la foc mediu timp de 10-15 minute sau până când se rumenesc şi se pătrund. Între timp, adăugaţi în cuşcuş năutul spălat şi scurs, frunzele de mentă tocate, pătrunjelul tocat, coaja rasă de lămâie, 2 linguri de zeamă de lămâie, ceapa tocată fin, stafidele şi roşiile tocate. Amestecaţi compoziţia până se omogenizează. Asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi salata de cuşcuş într-un bol, peste care puneţi chiftelele şi iaurtul. Adăugaţi piper după gust şi serviţi.
Chiftele cu salată de cuşcuş
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei