13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Marele Zid Chinezesc, recreat din bucăţi de ciocolată
O echipă de artişti chinezi a realizat o machetă a Marelui Zid Chinezesc făcută numai din ciocolată, informează site-ul zigonet.com. Cu o lungime de peste zece metri, construcţia va fi punctul de atracţie al parcului tematic „World Chocolate Wonderland“, dedicat în întregime ciocolatei, care îşi va deschide porţile luna aceasta în capitala chineză Beijing. Maestrul cofetar Wang Qilu şi echipa sa au muncit din greu pentru a realiza Marele Zid Chinezesc, folosind „cărămizi“ de ciocolată albă şi neagră, pentru a conferi autenticitate sculpturii. În afară de această machetă, cofetarii au mai creat şi 560 de soldaţi de ciocolată, care vor păzi Marele Zid până când vizitatorii târgului îl vor savura, bucată cu bucată.

Lenjerie intimă cu miros de fructe
Un francez s-a făcut cunoscut în industria modei după ce a început să comercializeze lenjerie intimă cu miros de fructe, informează site-ul zigonet.com. Fabien Heddebaux, alias Roberto Bandalez, un student în domeniul afacerilor imobiliare, vinde lenjerie intimă care la prima vedere pare absolut obişnuită, numai că, atunci când este atinsă, degajă un miros plăcut de lămâie, portocale sau stafide, care rezistă chiar şi la câteva zeci de spălări. Piesele de lenjerie sunt fabricate în Statele Unite, iar tânărul întreprinzător a câştigat bani buni intermediind vânzarea în Franţa. Studentul de 23 de ani a declarat că nu vrea să se transforme într-un guru al acestui tip de comerţ, însă, deocamdată, activitatea este benefică din punct de vedere financiar, aceasta reuşind să îşi plătească facultatea.

Celine Dion, cea mai bună artistă a ultimului deceniu
Celine Dion a fost desemnată drept cea mai bună interpretă a ultimilor zece ani, informează site-ul starpulse.com. Clasamentul celor mai buni zece artişti ai deceniului este realizat de compania Pollstar, iar criteriul de selecţie îl reprezintă veniturile obţinute din vânzarea de albume şi bilete la concerte. Potrivit calculelor făcute de reprezentanţii Pollstar, în perioada 2000 – 2009, Celine Dion a câştigat fabuloasa sumă de 747,9 milioane de dolari, succesul fulminant situând-o astfel pe primul loc în acest clasament. Această performanţă se datorează în mare parte seriei de spectacole susţinute la cazinoul Caesars Palace din Las Vegas, care s-au desfăşurat de fiecare dată cu casa închisă. Pe locul doi în acest clasament s-a situat cântăreţul de muzică country Kenny Chesney, iar medalia de bronz a revenit celor de la Dave Matthews Band. Clasamentul a fost completat de trupele The Beatles şi U2, Toby Keith, Bruce Springsteen, formaţia The Rolling Stones, Tim McGraw şi Britney Spears.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS